Метаболизмът е скоростта, с която тялото ви изгаря калории и

Метаболизмът е скоростта, с която тялото ви изгаря калории и ...

5-те храни, които ще засилят метаболизма ви

Метаболизмът е скоростта, с която тялото ви изгаря калории и отделя допълнително тегло. По-високият метаболизъм намалява риска от затлъстяване и други здравословни проблеми, които могат да бъдат причинени поради наднорменото тегло. Хората, които са благословени с висока скорост на метаболизма, не трябва да се притесняват какво ядат и колко калории консумират ежедневно.

Метаболизмът е, когато тялото изгаря гориво и енергия и определя нивото на енергия, апетит и телесни мазнини в тялото ни. Ако имате по-бавен метаболизъм, тялото ви може да остане обемисто, тъй като няма да отдели излишните мазнини. По-бавният метаболизъм може да доведе до напълняване с по-бързи темпове, тъй като ще съхранявате много повече телесни мазнини, отколкото е необходимо. Следователно, ето 5 храни, които трябва да ядете всеки ден, за да поддържате метаболизма си висок.

Напитките, които да включите в менюто си, ако искате да подобрите имунитета си Напитките, които да включите в менюто си, ако искате да подобрите имунитета си
Поддържането на тялото ни хидратирано е основен фактор за общото ни здраве и благополучие. Особено през лятото, когато тялото често е л...

Яйца

Богати на протеини храни като яйца, постно месо и млечни продукти поддържат метаболизма ви висок. Те са идеални за изгаряне на калории и за ускоряване на метаболизма ви, тъй като тялото се нуждае от повече енергия за смилане, отколкото за въглехидратите.

Кафе

Ежедневният прием на кафе, не повече от 2-3 чаши, може да увеличи скоростта на метаболизма ви поне с 11 процента. Хората, които консумират кафе в адекватно количество, се очаква да изгарят повече калории на ден от другите.

Зелен чай

Защо е хубаво да пиете зелен чай всеки ден Защо е хубаво да пиете зелен чай всеки ден
Имали сте лош ден? Отпийте чаша зелен чай, за да се успокоите. Зеленият чай съдържа тиамин, който помага за премахване на стреса. Той с...

Зеленият чай позволява на тялото ви да използва по-ефективно натрупаните мазнини. Това увеличава скоростта на метаболизма ви с 4 до 10 процента лесно. Той няма забележими странични ефекти и може да се консумира ежедневно, около 2 чаши всеки ден.

Джинджифил

Добавянето на джинджифил към вашия чай или храна е идеалният избор, тъй като е свързан с повишаване на телесната температура и скоростта на метаболизма. Джинджифилът има и противовъзпалителни свойства, които са полезни за поддържане на цялостното ви здравословно състояние и гадене.

Люти чушки

Подправките са свързани с увеличаване на скоростта на метаболизма. Подправките, които съдържат пресни и сушени люти чушки, са чудесни за засилване на метаболизма ви. Добавете подправки към храната си и вероятно ще изгорите повече калории.

Диета със зелен чай гарантира -10 кг. Диета със зелен чай гарантира -10 кг.
Зеленият чай е една от най-здравословните напитки на планетата. Той е зареден с антиоксиданти и различни специфични съединения, които ...

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com