Метаболизмът е процес, при който организмът разгражда храната и хранителните

...
Метаболизмът е процес, при който организмът разгражда храната и хранителните
Коментари Харесай

Вижте кои минерали помагат в отслабването

Метаболизмът е развой, при който организмът разгражда храната и питателните субстанции за сила, поддържайки разнообразни функционалности в тялото. Всяка част от менюто ни оказва въздействие върху метаболизма ни, в това число и някои минерали. Когато метаболитните процеси не са забавени, тогава е по-малко евентуално да страдаме от непотребни килограми.
Вижте кои 5 минерала са значими, когато желаете да отслабнете. Преди приема им под формата на хранителни добавки се консултирайте с доктор.

Калций
Ако сте вегани, имате лактозна нетърпимост или просто не харесвате усета на млечните артикули, има риск от дефицит на калций. Калцият е нужен минерал основно за растежа, здравината и плътността на костите. Също по този начин е значим фактор за загубата на тегло, помагайки тялото ни да изгаря повече калории и да съхранява по-малко мазнини.
Според учени, диетата, която е богата на калций спомага за по-ефективното изгаряне на непотребните калории. Достатъчното количество от минерала подсигурява, че инсулинът работи вярно. Инсулинът е един от главните хормони, които контролират равнищата на кръвната захар. Когато те са в баланс ние се усещаме енергични и не изпитваме непрекъснат апетит.

Магнезий
Искате ли да подобрите метаболизма си? Тогава не допускайте недостиг на магнезий. Този минерал ви е нужен, в случай че спортувате постоянно. Освен това, магнезият взе участие в над 300 процеса в организма, в това число и метаболизма на мазнините. Той спомага за укрепването на костите, регулирането на кръвната захар и кръвното налягане, възстановяване на мозъчната функционалност. Може да си го набавите посредством потреблението на ядки, тъмнозелени листни зеленчуци, бобови растения и други.

Селен
Селенът е един от най-важните хранителни детайли за функционалността и здравето на щитовидната жлеза. Тя от своя страна, секретира хормони, които управляват главните телесни функционалности, в това число храносмилането, силата и метаболизма. Много хора имат недостиг на селен и страдат от наднормено тегло и занимателен метаболизъм.

Може да си набавите минерала посредством потреблението на орехи, риба, бразилски орех, морски блага, месо. Въпреки полезността на селена, бъдете деликатни да не предозирате с него.

Цинк
Защо да добавите цинк към диетата си за намаляване? Дефицитът на този минерал се свързва с намаление на имунитета, чувство за отмалялост. Цинкът е нужен за синтеза на стомашни киселини, които оказват помощ за разграждането на мазнините и протеините, които консумираме и превръщането им в сила или мускулна маса.
Ниските равнища на цинк се свързват и с дисбаланс на инсулина. Добавете към менюто си говеждо месо, леща, нахут, пуешко месо, киноа.

Калий
Още един значим минерал, от който се нуждаете, когато желаете да отслабнете е калият. Той е значим за калиево-натриевия баланс, намалявайки риска от задържане на непотребни течности, което нормално води до отичане. Също по този начин е от решаващо значение за възобновяване на мускулите, за поддържането на здрава сърдечна и бъбречна функционалност. Храни, които съдържат положителни количества калий са банани, авокадо, ядки и листни зелени зеленчуци.
Други значими детайли, от които се нуждаете за съкращаване на телесното тегло са омега-3 мастни киселини, аминокиселините аргинин и триптофан, витамини С, D, B.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР