Meta скоро отново ще повиши честотите на централните и графични

...
Meta скоро отново ще повиши честотите на централните и графични
Коментари Харесай

Meta повиши производителността на Quest 2 и Quest Pro с помощта на нов фърмуер

Meta скоро още веднъж ще увеличи честотите на централните и графични процесори в своите очила за виртуална действителност Quest 2 и Quest Pro. През декември Meta увеличи оптималната периодичност на графичния процесор на Quest 2 със 7% посредством актуализация на фърмуера, а в този момент с стартирането на версията на фърмуера v55 я увеличи с още 19%. Също по този начин бе увеличена и честотата на процесора с 26%. Очилата Quest Pro са получили нарастване на честотите: 11% за графиката и 26% за централния процесор.

Операционната система Quest OS в очилата за виртуална действителност Quest 2 и Quest Pro на Meta динамично трансформира честотите на CPU и GPU. Това подсигурява оптимална продуктивност, като в същото време пести заряда на батерията. За това спомагат и софтуерните актуализации, позволяващи смяна на честотите на чиповете.

Сега оптималната периодичност на графичния процесор в Quest 2 ще бъде към 625 MHz. За съпоставяне, очилата Pico 4 употребяват същия чип, само че максимумът му беше 587 MHz към ноември предходната година. „ Тъй като разработчиците стартират да употребяват тези промени, би трябвало да очаквате по-голяма отмереност в игрите, по-отзивчив интерфейс и по-качествено наличие в двете устройства “ — сподели Meta.

Разбира се, продуктивността на всички съществуващи очила ще бъде надмината от идния Quest 3, който за първи път ще бъде оборудван с „ чипсет Snapdragon от последващо потомство “. Според компанията, тази платформа ще обезпечи “повече от двойно “ нарастване на продуктивността на GPU спрямо Quest 2.

Очилата Quest 2 и Pro към този момент поддържат динамично мащабиране на разграничителната дарба (DRS), с цел да подтикват разработчиците да употребяват по-високи резолюции без изпускане на фрагменти. Технологията DRS се употребява в доста конзолни и компютърни игри. Тя усилва разграничителната дарба при рендиринга, когато графичния процесор има запаси и я понижава, когато GPU е претрупан. Следователно, потребителят постоянно получава най-оптималната резолюция без утежняване на продуктивността.

Системата за блокиране на очилата също ще бъде актуализирана. Понастоящем Quest ви разрешава да зададете образец за отключване на устройството — поредност от линии, начертани сред осем точки. Както е при Android-смартфоните. Новата версия на фърмуера прибавя различен вид за отбрана — дигитален код от 4 до 12 знака. И двата метода могат да се употребяват за заключване на приложения, с цел да се предотврати потреблението им от деца, както и за въвеждане на пароли в браузъра.

Новата версия на софтуера прибавя поддръжка на мултитъч жестове за ръце или контролери в браузъра на Quest, което ви разрешава да увеличите мащаба на изображението с просто притискане на пръсти. Съдейки по илюстрацията, предоставена от Meta, това изобретение е предопределено за пробния режим на взаимоотношение Direct Touch, макар че се поддържа и общоприетият режим на задържане и щипка.

Разделът “Обзор “ също е освежен, което е общоприет 2D-интерфейс, който потребителят вижда, когато започва Quest. Показват се оферти на приложения, видеоклипове, дестинации и онлайн-последователи. В новата версия, разделът изобразява магазина за виртуални облекла Meta Avatars, определени светове от Horizon Worlds, медийно наличие от Peacock, YouTube, Pluto TV и Xtadium, както и видеоклипове от Фейсбук и Instagram, в случай че някой от сметките е обвързван с вашия профил в Meta.

И най-после, остарялото, характерно за Quest, приложение Фейсбук Messenger е сменено с ново приложение за Android. Предишното приложение нямаше доста от функционалностите на Messenger, само че новото наподобява е същото, което ще намерите за Android-смартфони и таблетите, както и за Chromebook.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР