Meta ще върне достъпа до профилите в своите платформи на

...
Meta ще върне достъпа до профилите в своите платформи на
Коментари Харесай

Facebook и Instagram връщат профилите на Тръмп

Meta ще върне достъпа до профилите в своите платформи на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Става въпрос за блокираните профили в Фейсбук и Instagram. Това ще се случи през идващите седмици , съгласно обява в блог на компанията от Ник Клег, президент по световните въпроси в Meta .

" За да преценим дали сериозният риск за публичната сигурност, който съществуваше през януари 2021 година, е намалял в задоволителна степен, ние оценихме настоящата среда според нашия Протокол за политика при рецесии, който включва разглеждане на провеждането на междинните избори в Съединени американски щати през 2022 година и експертни оценки за настоящата среда за сигурност. Нашата решителност е, че рискът е намалял в задоволителна степен и че затова би трябвало да се придържаме към двугодишния график, който сме определили. Поради това ще възстановим сметките на Тръмп във Фейсбук и Instagram през идващите седмици, написа Клег.
 Фейсбук блокира профила на Тръмп за 2 години
Фейсбук блокира профила на Тръмп за 2 години

Той остава без достъп до обществената мрежа до 2023 г.

" В случай, че Тръмп разгласява наличие, нарушаващо разпоредбите, то ще бъде отстранено, а профилът ще бъде спрян за сред един месец и две години, според от тежестта на нарушаването ", посочи Клег.

Решението за възбрана на Тръмп през 2021 година беше поляризиращо за Meta. Компанията в никакъв случай не е блокирала акаунт на настоящ държавен глава за нарушение на разпоредбите за наличие.

Профилът бе спрян за 2 години. Забраната беше въведена при започване на 2021 година след случая в Капитолия, когато последователи на Тръмп нахлуха в Конгреса и се стигна до починали и ранени.

Припомняме, че Тръмп тогава бе блокиран и в " Туитър ". След закупуването на обществената мрежа, новият притежател Илън Мъск изяви желание да отблокира профила. 
 Илон Мъск пита потребителите дали да върне Доналд Тръмп в Twitter
Илон Мъск пита потребителите дали да върне Доналд Тръмп в Twitter

Приблизително 60% от потребителите са дали своят вот " За "

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР