Meta ще върне достъпа до профилите в своите платформи на ...

Meta ще върне достъпа до профилите в своите платформи на

Връщат профила на Тръмп във фейсбук

Meta ще върне достъпа до профилите в своите платформи на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Става въпрос за блокираните профили в Фейсбук и Instagram. Това ще се случи през идващите седмици, съгласно обява в блог на компанията от Ник Клег, президент по световните въпроси в Meta.

" За да преценим дали сериозният риск за публичната сигурност, който съществуваше през януари 2021 година, е намалял в задоволителна степен, ние оценихме настоящата среда според нашия Протокол за политика при рецесии, който включва разглеждане на провеждането на междинните избори в Съединени американски щати през 2022 година и експертни оценки за настоящата среда за сигурност. Нашата решителност е, че рискът е намалял в задоволителна степен и че затова би трябвало да се придържаме към двугодишния график, който сме определили. Поради това ще възстановим сметките на Тръмп във Фейсбук и Instagram през идващите седмици, написа Клег, предава news.bg.

" В случай, че Тръмп разгласява наличие, нарушаващо разпоредбите, то ще бъде отстранено, а профилът ще бъде спрян за сред един месец и две години, в взаимозависимост от тежестта на нарушаването ", посочи Клег.

Източник: petel.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg