Meta ще предложи на потребителите абонамент за социалните мрежи без

...
Meta ще предложи на потребителите абонамент за социалните мрежи без
Коментари Харесай

Facebook и Instagram все пак могат да станат платени в ЕС

Meta ще предложи на потребителите абонамент за обществените мрежи без реклами

Светлин Желев преди 12 секунди 0 Сподели

Най-четени

ПрепоръчаноДаниел Десподов - 16:38 | 30.08.2023

В Съединени американски щати публично влезе в действие възбраната за продажба на съвсем всички типове крушки с нажежаема жичка

IT НовиниЕмил Василев - 10:53 | 31.08.2023

Изследвания в региона на 6G мрежите доведоха до пробив в технологията за разкриване на подводници

ТелефониСветослав Димитров - 16:34 | 30.08.2023

Ето кои са непопулярните функционалности на NFC в телефона, за които малко хора знаят?

Светлин Желевhttps://www.kaldata.com/Главен редактор

Meta обмисля да пусне заплатен абонамент за Фейсбук и Instagram в Европейския съюз, който ще разреши на потребителите да се отърват от рекламите в обществените мрежи, оповестява The New York Times, базирайки се на източници, осведомени с проектите на компанията.

Според информацията това може да помогне на Meta да избегне проблемите със спазването на условията за дискретност в Европейски Съюз, като даде на потребителите опция на рекламните услуги, които употребяват събрани потребителски данни. В същото време Meta ще продължи да предлага безвъзмездни версии на приложенията на Фейсбук и Instagram в Европейски Съюз, които ще имат реклами. Все още не са известни периодите и цената на платената абонаментна услуга за обществени медии на Meta.

Преди това, в продължение на съвсем 20 години, главният бизнес на Meta беше построен върху даването на безвъзмездни услуги за обществени медии на потребителите и продажбата на реклами на компании, които желаеха да доближат до тяхната публика. Поради нуждата да извърши условията на Европейски Съюз за отбрана на персоналните данни обаче компанията би трябвало да промени своя бизнес модел.

През януари тази година ирландският регулаторен орган санкции Meta с 400 млн. $ за това, че е принуждавала потребителите да се съгласяват с обработката на персоналните им данни в Instagram и Фейсбук като изискване за потребление на тези обществени мрежи.

А през юли Съдът на Европейския съюз постанови, че Фейсбук не би трябвало да демонстрира персонализирани реклами на потребителите в Европейския съюз без тяхното единодушие.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР