Meta работи върху алтернатива на Twitter, подобна на Mastodon, твърди

...
Meta работи върху алтернатива на Twitter, подобна на Mastodon, твърди
Коментари Харесай

Meta работи върху алтернатива на Twitter, подобна на Mastodon

Meta работи върху опция на Twitter, сходна на Mastodon, твърди Engadget, базирайки се на MoneyControl и Platformer. Гигантът в обществените мрежи е в ранен стадий на създаване на приложение с кодово име P92, което ще разрешава на потребителите да разгласяват наличие и ще поддържа протокола на обществената мрежа Mastodon, наименуван ActivityPub.     От Meta удостоверяват новината, че работят по децентрализирана обществена мрежа, и прибавят:     " Проучваме опцията за основаване на независима децентрализирана обществена мрежа за шерване на текстови и образни актуализации. Смятаме, че има място за ново пространство, в което създателите и обществените персони могат да споделят своите гледни точки. "     P92 ще действа под марката на Instagram и ще разрешава на потребителите да се записват и влизат в нея, като употребяват идентификационните си данни за тази обществена мрежа. Тя ще добавя профила на потребителите в Instagram, в случай че те употребяват едно и също потребителско име. Но " шерването на данни от Instagram към P92 ще бъде минимално, в случай че не и никакво " след първичната регистрация.    

Приложението ще бъде децентрализирано, което значи, че потребителите ще могат да основават свои лични сървъри и да дефинират свои лични правила за модериране на наличието. Източникът на MoneyControl споделя, че приложението ще разрешава замяна на изявления сред другите сървъри, само че към момента не е ясно дали потребителите от обособените системи ще могат да се следват между тях.  
  Ако в действителност приложението поддържа ActivityPub, хората ще чакат то да бъде ненапълно оперативно съвместимо с Mastodon и други децентрализирани приложения, които употребяват този протокол, показват от Engadget.     Meta има лист с функционалности, които държи да бъдат интегрирани в новата платформа, включително благоприятни условия за шерване на изображения и видеоклипове, както и “значки ”, удостоверяващи идентичността на профилите.     Все още не е ясно дали компанията ще дава услугата за верификация на профили против възнаграждение, само че предвид на обстоятелството, че Meta започва платена услуга за верификация за Фейсбук и Instagram неотдавна, това е изцяло реалистична опция.     Платформата ще разполага и със инструмент за пряк чат, само че към момента не е ясно дали той ще бъде разполагаем още в първата версия на приложението.       
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР