Meta предлага на собствениците на смарт-очила, произведени в сътрудничество с

...
Meta предлага на собствениците на смарт-очила, произведени в сътрудничество с
Коментари Харесай

Meta постави ИИ в смарт-очилата Ray-Ban – помага ви да подберете гардероба си, превежда надписи и много други

Meta предлага на притежателите на смарт-очила, създадени в съдействие с Ray-Ban, нови усъвършенствани функционалности, основани на изкуствен интелект. Засега обаче те са налични в прелиминарен тестов формат. Генеративният AI сега споделя на носещите очилата какво се вижда през камерата и какво се чува през микрофона.

Демонстрираните от ръководителя на Meta Марк Зукърбърг благоприятни условия на AI в умните очила бяха  — той изиска от системата да съпостави панталона с ризата, която държеше в ръцете си. AI разказа ризата и предложи няколко варианти за панталон, които биха могли да я добавят. Г-н Зукърбърг също сподели хумористична фотография с надписи на испански пред камерата на очилата и изиска от системата да преведе надписите на британски. AI също съумя да разпознае чудноват плод и излезе със занимателен надпис за фотография на куче в костюм.

През септември ръководителят на Meta сподели, че компанията възнамерява да внедри многофункционален AI в умните очила Ray-Ban, предполагайки, че хората ще се съветват с асистента Meta AI през целия ден с въпроси по отношение на това, какво виждат и къде се намират. Техническият шеф на Meta Андрю Босуърт също приказва за новите функционалности на устройството: по-специално, устройството може да предлага свои лични надписи за фотосите, направени от потребителя.

Тестването на AI за смарт-очила ще се прави единствено в Съединените щати с присъединяване на стеснен брой консуматори, които ще би трябвало да аплайват за присъединяване в програмата.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР