Meta Platforms се подготвя да обяви дали ще позволи на

...
Meta Platforms се подготвя да обяви дали ще позволи на
Коментари Харесай

Meta решава дали да върне профилите на Доналд Тръмп в Facebook и Instagram

Meta Platforms се приготвя да разгласи дали ще разреши на Доналд Тръмп да се върне във Фейсбук и Instagram, което е най-поляризиращото решение за модериране, което американският софтуерен колос е правил досега, оповестява " Файненшъл таймс ".

На Тръмп, чието потребление на обществени медии му оказа помощ да си обезпечи президентския пост през 2016 година, беше наложена възбрана платформите на Meta поради подбудителство към принуждение, скоро откакто група негови поддръжници нахлуха в Капитолия на Съединени американски щати през януари 2021 година

Тръмп остро подлага на критика и съди обществените медийни платформи, откакто те стопираха сметките му и макар че неговият профил в " Туитър " към този момент беше възобновен, той към момента не е туитунал нищо.

Компанията за 300 милиарда $ сподели по-рано, че ще реши до 7-и януари 2023 година дали да разреши на някогашния президент да се завърне на нейните обществени платформи. Сега обаче се чака това решение да бъде оповестено по-късно през месеца, оповестява финансовото издание, цитирайки източник, осведомен с разискванията.

Ръководителят на Meta Марк Зукърбърг, който преди този момент вземаше окончателното решение по въпросите на модерирането, в този момент е концентриран върху продукта и нововъзникващата си визия за метавселена – само че към момента може да се намеси като основен изпълнителен шеф, ръководител и надзорен акционер.

Компанията е основала работна група, която да се концентрира върху въпроса с акаунта на Тръмп, съгласно лица, осведомени с нейните интервенции. Групата включва чиновници от екипите за обществена политика и връзки, както и от екипа за политика за наличие, управителен от Моника Бикърт, и екипите за сигурност и честност, ръководени от Гай Роузън.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР