Meta Platforms обяви в сряда, че е премахнала около 63,000

...
Meta Platforms обяви в сряда, че е премахнала около 63,000
Коментари Харесай

Meta премахна 63 хиляди акаунта във Facebook от Нигерия за сексуално изнудване

Meta Platforms разгласи в сряда, че е премахнала към 63,000 акаунта във Фейсбук от Нигерия, които са се опитвали да правят полово изнудване за приемане на финансови облаги, ориентирани най-вече към възрастни мъже в Съединени американски щати . Тези измамници, известни като Yahoo boys, употребяват подправени сметки, с цел да прикриват идентичността си, предава Ройтерс.

Измамниците заплашват жертвите си с откриване на компрометиращи фотоси, в случай че не получат заплащане. Meta заяви, че макар че множеството опити са несполучливи, е имало и опити за изнудване на малолетни , които са докладвани на Националния център за изчезнали и експлоатирани деца в Съединени американски щати.

Meta също по този начин отстрани координирана мрежа от към 2500 акаунта, свързани с група от към 20 лица. Те предложили за продажба сюжети и управления за измами, както и връзки към сбирки от фотоси за потребление при основаването на подправени сметки.

Нигерийските измамници са известни със своите " измами 419 ", наречени по този метод според члена от националния углавен кодекс, който се пробва да се оправи с онлайн измамите. С увеличаващите се стопански компликации в страната, онлайн измамите нарастват , като се правят от академични общежития, небогати покрайнини или даже богати квартали.

Meta продължава да употребява нови механически принадлежности за разкриване на полово изнудвание и да работи с органите на реда за битка с онлайн измамите.
 Европейски Съюз проверява пристрастяващи ли са Фейсбук и Instagram за малолетните
Европейски Съюз проверява пристрастяващи ли са Фейсбук и Instagram за малолетните

Ще се ревизира и има ли високо равнище на дискретност, сигурност и сигурност за малолетните като цяло
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР