Meta Platforms Inc заплаши да премахне новините от своята платформа,

...
Meta Platforms Inc заплаши да премахне новините от своята платформа,
Коментари Харесай

Facebook заплаши да блокира новините в САЩ

Meta Platforms Inc заплаши да отстрани новините от своята платформа, в случай че Конгресът на Съединени американски щати одобри предложение, целящо да улесни новинарските организации да договарят групово с компании като Гугъл и Фейсбук на Alphabet Inc.

Източници, осведомени по въпроса, споделиха, че законодателите обмислят прибавянето на Закона за конкуренцията и опазването на публицистиката към наложителен годишен законопроект за защитата като метод да се помогне на затруднената локална новинарска промишленост.

Говорителят на Meta Анди Стоун написа в Twitter, че компанията ще бъде принудена да обмисли премахването на вести, в случай че законът бъде признат, „ вместо да се подчинява на договаряния, упълномощени от държавното управление, които незаслужено подценяват всяка стойност, която предоставяме на новинарските издания посредством повишен трафик и абонаменти “.

Той добави, че предлагането не признава, че издателите и телевизионните оператори слагат наличие на платформата, тъй като „ това е от изгода за крайния им резултат – а не противоположното “.

News Media Alliance, комерсиална група, представляваща издателите на вестници, приканва Конгреса да добави самодейността към Законопроекта за защитата, като твърди, че „ локалните вестници не могат да си разрешат да устоят още няколко години на потребление и корист от Big Tech и времето за предприемане на дейности понижава Ако Конгресът не предприеме дейности скоро, рискуваме да позволим на обществените медии да се трансфорат де факто в локалния вестник на Америка. “

Повече от две дузини групи, в това число Американският съюз за цивилен свободи, Public Knowledge и Асоциацията на компютърната и информационната промишленост в понеделник приканиха Конгреса да не утвърждава законопроекта за локалните вести, заявявайки, че той „ ще сътвори непрепоръчително антитръстово освобождение за издателите и телевизионните оператори “ и аргументираха, че законопроектът не изисква „ средствата, получени посредством договаряния или арбитраж, даже да бъдат изплатени на публицистите “.

Подобен австралийски закон, който влезе в действие през март 2021 година, откакто диалози с огромните софтуерни компании доведоха до малко прекъсване на новинарските излъчвания на Фейсбук в страната, значително проработи, се споделя в държавен отчет.

Откакто Кодексът за договаряне на новинарските медии влезе в действие, разнообразни софтуерни компании, в това число Meta и Alphabet, са подписали повече от 30 покупко-продажби с медии, компенсирайки ги за наличие, което е генерирало кликвания и рекламни долари, се прибавя в отчета.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинFacebook вести Съединени американски щати Meta Platforms новинарско наличие новинарски медии ПоследниНай-четениКомпании 40 Фейсбук заплаши да блокира новините в Съединени американски щати Пазари 420 Проливите на Турция се задръстиха от петролни танкери Любопитно 3035 Феновете в Катар получиха нов финансов удар – от валутата Транспорт 3320 Магистрала „ Черно море “ получава достъп до еврофинансиране Политика 9100 Правителството заплаши Нидерландия и Австрия с „ ответни ограничения “ Политика 8952 ГЕРБ изненада с претендента си за министър председател Политика 8866 „ Беше неточност, че въобще дадох късмет на тези хора “ Накратко 8580 Вечерни вести: Радев съжали за Петков и Василев; Край на тапите по „ Хемус “? Всички вести
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР