Meta Platforms Inc, собственик на Facebook, съкрати броя на работните

...
Meta Platforms Inc, собственик на Facebook, съкрати броя на работните
Коментари Харесай

Meta приключи и с третата вълна съкращения

Meta Platforms Inc, притежател на Фейсбук, редуцира броя на работните места в своите бизнес и оперативни звена в сряда (24 май), извършвайки последната от три талази на съкращения, част от проект, разгласен през март за унищожаване на 10 000 чиновници, напомня „ Ройтерс “, съобщи economy.bg.

Десетки чиновници, работещи в екипи като маркетинг, сигурност на уеб страницата, корпоративно инженерство, ръководство на стратегии, тактика за наличие и корпоративни връзки, се обърнаха към LinkedIn, с цел да разгласят, че са съкратени.

Социалният медиен колос също редуцира чиновници от звената си, фокусирани върху поверителността и честността, съгласно изявленията в LinkedIn.

По-рано тази година Meta стана първата огромна софтуерна компания, която разгласи втори кръг от всеобщи съкращения, откакто сподели вратата на повече от 11 000 чиновници през есента. Съкращенията понижиха броя на чиновниците в компанията до равнището, в което се намираше към средата на 2021 година, след взрив на наемане, който удвои работната мощ от 2020 година насам.

Акциите на компанията затвориха с нищожно нарастване на като цяло по-слаб пазар. Те са удвоили цената си тази година и са измежду най-добре представилите се в показателя S&P 500, с помощта на устрема за понижаване на разноските и фокуса на Meta върху изкуствения разсъдък.

Главният изпълнителен шеф на Meta Марк Зукърбърг сподели през март, че по-голямата част от втория кръг съкращения в компанията ще се състоят в три „ момента “ в продължение на няколко месеца, като значително ще приключат през май. Някои по-малки кръгове могат да продължат по-късно, сподели той.

Като цяло съкращенията засегнаха най-силно неинженерните функции, затвърждавайки шампионата на тези, които пишат кода в Meta. Зукърбърг даде обещание да преструктурира бизнес екипите „ значително “ и да се върне към „ по-оптимално съответствие сред инженери и други функции “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР