Meta обяви въвеждането на нови ограничения за достъпа на подрастващите

...
Meta обяви въвеждането на нови ограничения за достъпа на подрастващите
Коментари Харесай

Meta обяви въвеждането на нови ограничения за достъпа на подрастващите

Meta разгласи въвеждането на нови ограничавания за достъпа на подрастващите до несъмнено наличие във Фейсбук и Instagram, с цел да насърчи " безвредното и уместно " потребление за тяхната възраст, заяви " Гласът на Америка ", съобщи БГНЕС.

Групата от Менло Парк (Калифорния) към този момент ще употребява за всички профили на младежи по-строга настройка на двете обществени мрежи, която " затруднява контакта с евентуално сензитивно наличие ".

Мярката се ползва за сметки, за които е открито, че принадлежат на младеж на възраст сред 13 (минимално изискуемата за регистрация) и 15 (18 в някои държави) години.

Тази настройка също по този начин лимитира достъпа на други консуматори до листата с " другари ", следваните сметки, както и опцията за коментиране на оповестените известия.

Търсенето на характерни думи, като " самонараняване ", " самоубийство ", " хранителни разстройства " или " булимия ", няма да даде никакви резултати за подрастващите.

Вместо това на потребителя ще бъде показано известие за предварителна защита, в което се предлага да се свърже със експерт, другар или да се съветва със лист със препоръки, които евентуално ще му оказват помощ, се споделя в известие, оповестено на уеб страницата на Meta.

Това обаче няма да попречи на младежа да разиска възможните си проблеми или компликации в Instagram или Фейсбук с някои от своите контакти.

През последните години Meta е постоянно подложена на критика поради сметките на млади консуматори във Фейсбук и Instagram.

След като разгласи стартирането на Instagram, предопределен за младежи до 13 години, Meta най-сетне реши да се откаже от него, през есента на 2021 година

В края на октомври 41 американски щата подадоха цивилен иск против Meta, обвинявайки Фейсбук и Instagram, че повреждат " психическото и физическото здраве на подрастващите ".

В отговор, Meta съобщи, че към този момент е въвела редица принадлежности за възстановяване на отбраната на младите консуматори в своите платформи.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР