Meta обяви въвеждането на нови ограничения за достъпа на подрастващите

...
Meta обяви въвеждането на нови ограничения за достъпа на подрастващите
Коментари Харесай

Meta затяга ограниченията за тийнейджъри във Facebook и Instagram

Meta разгласи въвеждането на нови ограничавания за достъпа на подрастващите до несъмнено наличие във Фейсбук и Instagram, с цел да насърчи " безвредното и уместно " потребление за тяхната възраст, заяви " Гласът на Америка ", съобщи БГНЕС.

Групата от Менло Парк (Калифорния) към този момент ще употребява за всички профили на младежи по-строга настройка на двете обществени мрежи, която " затруднява контакта с евентуално сензитивно наличие ".

Мярката се ползва за сметки, за които е открито, че принадлежат на младеж на възраст сред 13 (минимално изискуемата за регистрация) и 15 (18 в някои държави) години.

Тази настройка също по този начин лимитира достъпа на други консуматори до листата с " другари ", следваните сметки, както и опцията за коментиране на оповестените известия.

Търсенето на характерни думи, като " самонараняване ", " самоубийство ", " хранителни разстройства " или " булимия ", няма да даде никакви резултати за подрастващите.

Вместо това на потребителя ще бъде показано известие за предварителна защита, в което се предлага да се свърже със експерт, другар или да се съветва със лист със препоръки, които евентуално ще му оказват помощ, се споделя в известие, оповестено на уеб страницата на Meta.

Това обаче няма да попречи на младежа да разиска възможните си проблеми или компликации в Instagram или Фейсбук с някои от своите контакти.

През последните години Meta е постоянно подложена на критика поради сметките на млади консуматори във Фейсбук и Instagram.

След като разгласи стартирането на Instagram, предопределен за младежи до 13 години, Meta най-сетне реши да се откаже от него, през есента на 2021 година

В края на октомври 41 американски щата подадоха цивилен иск против Meta, обвинявайки Фейсбук и Instagram, че повреждат " психическото и физическото здраве на подрастващите ".

В отговор, Meta съобщи, че към този момент е въвела редица принадлежности за възстановяване на отбраната на младите консуматори в своите платформи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР