Meta обяви създаването на AI Research SuperCluster (RSC), суперкомпютър с

...
Meta обяви създаването на AI Research SuperCluster (RSC), суперкомпютър с
Коментари Харесай

Meta създава суперкомпютър, базиран на изкуствен интелект

Meta разгласи основаването на AI Research SuperCluster (RSC), суперкомпютър с изкуствен интелект (AI), който съгласно компанията ще бъде най-бързият компютър в света, когато бъде изцяло създаден доникъде на 2022 година Това се показва в прессъобщение, публикувано на уеб страницата Meta.

Според компанията създаването на идващото потомство AI, което може да извършва по-сложни задания, ще изисква „ мощни суперкомпютри, способни да правят квинтилони интервенции в секунда “, предава. 

Суперкомпютърът RSC ще разреши на разработчиците да „ основават най-хубавите модели на изкуствен интелект, които могат да се учат от трилиони образци, да работят на стотици езици, да проучват текст, аудио и видео с лекост, да създават принадлежности за разширена действителност и доста повече “, се показва в известието. Според разработчиците, RSC ще проправи пътя за основаването на технологии за идната огромна изчислителна платформа – „ метавселената “.

Американската компания Фейсбук промени името си на Meta на 28 октомври 2021 година Новото име, замислено от компанията, е продължение на определената идея на " метавселената ", която ще сплоти цялостен набор от освен стратегии, само че и устройства с добавена действителност. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР