Meta (Мета), компанията-майка на Facebook и Instagram, беше обвинена в

...
Meta (Мета), компанията-майка на Facebook и Instagram, беше обвинена в
Коментари Харесай

Instagram на съд за увреждане на психичното здраве на младежи

Meta (Мета), компанията-майка на Фейсбук и Instagram, беше упрекната в заблуждение на обществеността по отношение на рисковете от потреблението на обществени медии и допринасяне за рецесия на психологичното здраве измежду младежите.

Претенциите са направени във федерален правосъден развой, който беше разгласен от десетки американски щати, написа BBC.

Те споделят, че компанията е употребила пристрастяващи функционалности, с цел да " впримчи " потребителите, като в същото време прикрива " значителните рискове " на своите платформи. От Meta дадоха отговор, че са " разочаровани ".

В делото се споделя, че Meta е нарушила законите за отбрана на потребителите, като е взела участие в " лъжливо " държание. 

Освен това се прибавя, че компанията е събирала данни за деца под 13-годишна възраст, пренебрегвайки отговорностите си според Закона за отбрана на поверителността на децата онлайн. 

" Социалните медийни компании, в това число Meta, способстваха за националната рецесия на психологичното здраве на младежите и те би трябвало да бъдат държани виновни ", сподели основният прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс, един от 32-ма основни прокурори, подписали делото. 

Говорител на Meta отговори на обвиняванията: " Ние споделяме уговорката на основните прокурори да дават на младежите безвредно, позитивно преживяване онлайн и към този момент сме въвели над 30 инструмента в поддръжка на младежите и техните фамилии. 

" Разочаровани сме, че вместо да работим продуктивно с компании в цялата промишленост, с цел да създадем ясни, подобаващи за възрастта стандарти за многото приложения, които младежите употребяват, основните прокурори избраха този път ", прибавят от компанията-майка на Марк Зукърбърк.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР