Meta, компанията майка на Facebook, е изправена пред потенциална данъчна

...
Meta, компанията майка на Facebook, е изправена пред потенциална данъчна
Коментари Харесай

Meta е изправена пред данъчна сметка за 870 милиона евро в Италия

" Meta ", компанията майка на Фейсбук, е изправена пред евентуална данъчна сметка за към 870 милиона евро (925 милиона долара) в Италия, откакто прокуратурата стартира следствие в компанията. Това оповестиха през днешния ден два осведомени източника, представени от Ройтерс.
Прочетете още
Магистратите в Милано започнаха следствието по молба на Европейската прокуратура (EPPO), която изиска от италианската финансова полиция и организацията за приходите да ревизират дали има случай, в който регистрацията на консуматор е била обложена с налог. 

" Категорично не сме съгласни с концепцията, че даването на достъп на консуматори до онлайн платформи би трябвало да бъде обложено с Данък добавена стойност ", уточни представител на " Meta ". Той добави, че компанията приема съществено данъчните си отговорности, заплаща всички изискуеми налози в страните, в които работи, и ще си сътрудничи напълно с управляващите. 

Европейската прокуратура, която е основана в Люксембург, заяви, че не разяснява настоящи следствия и не удостовери обществено върху какви случаи работи. Информацията за административен данъчен одит в " Meta " бе оповестена в началото през днешния ден от италианския вестник  " Фато куотидиано ".

Двата източника обявиха, че съгласно прокурорите свободният достъп до платформите на " Meta " идва в подмяна на достъпа до данните на потребителя и би трябвало да се класифицира като обмяна на услуги, заради което затова предстои на облагане с Данък добавена стойност върху продажбите. 

Италианската данъчна полиция и организацията за приходите са пресметнали модел, съгласно който " Meta " е трябвало да заплати към 220 милиона евро налог върху продажбите за 2021 година, настояват източниците. За миналия интервал до 2015 година изчислената сума 870 млн. евро. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР