Meta използва мощни и безпрецедентни технологии, за да примами, ангажира

...
Meta използва мощни и безпрецедентни технологии, за да примами, ангажира
Коментари Харесай

Meta „умишлено пристрастява“ децата към социалните медии, искове

„ Meta употребява мощни и невиждани технологии, с цел да примами, ангажира и в последна сметка да улови младежи и младежи “, се споделя в делото, заведено във федералния съд в Калифорния.

„ Неговият претекст е облагата и в устрема си да максимизира финансовите си облаги, Meta неведнъж е заблуждавала обществеността по отношение на значителните рискове на своите обществени медийни платформи.

„ Тя е скрила методите, по които тези платформи експлоатират и манипулират своите най-уязвими консуматори: младежи и деца. "

Щатите също настояват, че проучванията свързват потреблението на обществените медийни платформи на Meta от деца с " меланхолия, тревога, бодърствуване, интервенция в обучение и всекидневен живот, както и доста други отрицателни резултати ".

Искът е резултат от национално следствие, оповестено през 2021 година от Робърт Бонта, основният прокурор на Калифорния, което преглежда по какъв начин Мета популяризира Instagram към деца и млади възрастни „ макар че знаят, че сходна приложимост е обвързвана с вреди на физическото и психическото здраве “.

Meta пази проектите за криптирани чатове в Instagram и Messenger макар опасения по отношение на злоупотребата с деца

Онлайн жертвите пишат на софтуерните шефове

Мащабното правосъдно дело включва изказванието, че Мета умишлено е нарушила Закона за отбрана на поверителността на децата онлайн, като е събирала данни за деца под 13 години, без да осведоми и получи позволение от техните родители - макар обстоятелството, че фирмите за обществени медии не разрешават на лица под 13 години да се записват в техните платформи, с цел да съблюдават федералните разпореждания.

Meta може да бъде изправена пред цивилен наказания от $1000 до $50 000 за всяко нарушаване на разнообразни държавни закони.

>

В допълнение към този иск в 33 щата - в това число Калифорния и Ню Йорк - девет други основни прокурори подават документи в съответните си щати, с което общият брой щати, които подхващат дейности, става 42.

Летиция Джеймс, основният прокурор на Ню Йорк, сподели в изказване: „ Децата и младежите страдат от рекордни равнища на неприятно психологично здраве и фирмите за обществени медии като Meta са отговорни за това.

„ Meta завоюва от болката на децата, като съзнателно проектира своите платформи с манипулативни функционалности, които вършат децата пристрастени към техните платформи, като в същото време намаляват самочувствието им. “

В изказване Meta сподели, че споделя „ уговорката на основните прокурори да дават на младежите безвредни, позитивни преживявания онлайн, и към този момент въведохме над 30 инструмента за поддръжка на младежи и техните фамилии ".

Той добави: " Ние сме разочаровани, че вместо да работим продуктивно с компании в цялата промишленост, с цел да създадем ясни, подобаващи за възрастта стандарти за многото приложения, които младежите употребяват, основните прокурори са избрали този път. "

Почти всички американски младежи употребяват платформа за обществени медии, съгласно Pew Research Center, като към една трета споделят, че употребяват обществени медии " съвсем непрекъснато ".

Случаите са последните в поредност от правни дейности против компании за обществени медии от името на деца и младежи.

Прочетете повече:

Meta, TikTok на ByteDance и YouTube на Гугъл към този момент са изправени пред стотици правосъдни каузи, заведени от името на деца и учебни квартали по отношение на пристрастяването на обществените медии.

Опасностите на обществените медии за децата по-специално се трансформира в належаща тематика през 2021 година, откакто някогашният чиновник на Фейсбук Франсис Хауген свидетелства против тях пред Конгреса и парламентарна комисия на Обединеното кралство.

„ Случаят на Моли не е неповторим “ – изобличител във FB

Г-жа Хауген преди този момент приказва пред Sky News за обществените медии отговорността на колосите за отбрана на децата.

„ Реалността е, че тези платформи могат да отведат децата от интерес като здравословно хранене и единствено заради естеството на метода, по който са проектирани логаритмите, да ги тласнат към по-екстремно наличие “, тя сподели.

Собственикът на Meta Марк Зукърбърг преди този момент отбрани компанията си във връзка с сигурността на потребителите в нейните обществени медийни платформи.

„ В основата на тези обвинявания е тази концепция, че даваме приоритет на облагата пред сигурността и благоденствие. Това просто не е правилно “, сподели той.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР