Местят Районен съд-Асеновград в нова сграда. След като бъде извършен

...
Местят Районен съд-Асеновград в нова сграда. След като бъде извършен
Коментари Харесай

Районен съд-Асеновград се мести в бившия Партиен дом

Местят Районен съд-Асеновград в нова постройка. След като бъде осъществен главен ремонт на пространствата, активността на асеновградските магистрати ще бъде изместена на улица „ Николай Хайтов “ №8, където се намира някогашният партиен дом. В част от 6-етажната постройка все още се обитават Районно ръководство „ Полиция “ и Районна прокуратура. За задачата бе оповестена социална поръчка, на която би трябвало да се явят най-малко двама кандидат-изпълнители, с цел да се осъществят проектите на възложителя – Министерството на правораздаването. Сред претекстовете за преместването е, че на този стадий актуалната постройка към този момент не е в положение да извършва пълноценно функционалността си, броят на чиновниците в Районен съд към този момент е значителен и по тази причина е нужна по-голяма постройка. На новото място още веднъж ще бъдат три правосъдните зали, само че по-добре ситуирани и устроени, съгласно плана. Каква ще е ориста на актуалната постройка на Районен съд-Асеновград след преместването, която също като някогашния Партиен дом е държавна благосъстоятелност, към този момент не излиза наяве.



Стойността на поръчката е в размер на към 1 013 000 лв. без Данък добавена стойност, осъществяването би трябвало да бъде осъществено в строк до 180 календарни дни, а средствата ще бъдат обезпечени от Висшия правосъден съвет. Предвидените за осъществяване строително-монтажни действия включват главен ремонт и преустрояване на пространствата, според от новите им функционалности. Подменени ще бъдат дограми, ще се сложи топлоизолация на постройката, ще бъде ремонтирана покривната хидроизолация. Ремонт ще бъде осъществен и на всички съществени и профилирани съоръжения. Към днешна дата, в същата тази постройка, пет от кабинетите се употребяват от съдиите и ръководителя на Районния съд-Асеновград. Съдебната администрация, държавните правосъдни реализатори и чиновниците на Служба по вписванията работят в остарялата постройка на институцията - на улица „ Цар Иван Асен “ №6, където се намират и правосъдните зали.
Новото за Съда място в Асеновград ще има три входа - за жители (откъм Централния площад „ Академик Николай Хайтов “), длъжностен и вход за арестувани. Според плана, постройката ще разполага с обособена зона за сигурност с следен достъп за съдии, прокурори и проверяващи органи със независим вход, стълбищна клетка и асансьор. Отделно ще има и звено, което ще е с стеснен достъп за арестувани и наложително доведени лица. Тази зона ще се е със независим вход, стая за дежурен, хигиеничен възел, стая за престой на наложително доведени лица и кулоар. Предвидено е и създаване на двупосочна врата за вход и излаз на хора в неравностойно състояние, която ще се ръководи електронно.
Помещенията, обслужващи жители, ще бъдат със стъклени витрини и гишета. В постройката ще бъдат обособени още предверие, правосъдни зали, съвещателна зала, стая за престой на арестувани (съответно – за дами, за мъже и за непълнолетни). Дограмата ще бъде PVC – 24 мм, двоен стъклопакет и К-стъкло в сив цвят. Прозорците на правосъдните зали и на административния началник на съда няма да разрешават видимост от вън на вътре и ще са обезопасени срещу принудително навлизане. Гранитогрес ще бъде подложен в архива, а теракота - в санитарните пространства. Съществуващата каменна обшивка на вътрешните стени ще бъде непокътната в достоверния й тип.
Преди към година бе оповестена същата социална поръчка, само че порадли липса на задоволително претенденти, тя бе прекъсната. Желаещите да вземат участие в състезанието в този момент, имат време да го създадат до 17:00 ч. на 09.11.18 година (петък).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР