Местният парламент одобри разширяването на зоната за платено паркиране в

...
Местният парламент одобри разширяването на зоната за платено паркиране в
Коментари Харесай

Отложиха вкарването на ул. „Ген. Данаил Николаев” в Синя зона, платени стават други 4 улици

Местният парламент утвърди разширението на зоната за платено паркиране в Пловдив. С решение през днешния ден пет улици влизат в обсега на Синя зона, само че на една от тях ще бъде отсрочено таксуването за паркиране.
Прочетете още
По предложение на Румяна Толова ул. „ Ген. Данаил Николаев ” ще стане платена едвам когато се изградят двата паркинга за живущите на улицата. Те са намират към бившето кино „ Фламинго ”, като за тях към този момент има определен извършите и предстоят дейностите. Общинският консултант от „ Кауза България ”  изиска да се запише в наредбата, че улицата ще бъде въведена едвам когато се завършат паркингите.

Самата улица към този момент един път бе вкарана в Синя зона, а по-късно бе извадена поради напрежение измежду живеещите и търговците по улицата.

Другите четири улици ще станат платени от месец май.  От тогава ще се заплаща 2 лв. на час за  паркиране на части от бул. „ Свобода ” в регион „ Западен ”.  С нея Община Пловдив ще вкара платеното паркиране в трети регион. Досега всички улици, които са в обсега на Синя зона, са в регионите „ Централен ” и „ Северен ”.

Участъкът, който ще стане заплатен, е сред ул. „ Царевец ” и бул. „ Свобода ”.  Причината се оказва новият паркинг на УМБАЛ „ Св. Георги ”. Откакто са го създали заплатен всеобщо колите почнали да стопират там.

Друга огромна пътна права, на която ще се заплаща по 2 лв. на час, е ул. „ Янко Сакъзов ” в целия й обсег в квартал „ Мараша ”. Останалите две улици са в суперцентъра на града на ул. „ Лейди Стангфорд ” и ул. „ Пейо Кр. Яворов ”.

Освен платеното паркиране новата на разпоредба на Оперативна програма „ Паркиране и репатриране ” привежда локалните наредби  с националното законодателство.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР