Местните власти на бурятското село Нестерово решиха редовно да провеждат

...
Местните власти на бурятското село Нестерово решиха редовно да провеждат
Коментари Харесай

Ракът се превърна в истинска напаст за село, то го гони с молитви

Местните управляващи на бурятското село Нестерово взеха решение постоянно да организират религиозни шествия. Те са сигурни, че това би трябвало да помогне в битката против рака.

"Ние ще вършим това постоянно. Все още не е избрана датата на идващото шествие; ще го обсъдим през септември. Самите поданици се обърнаха към мен, че е належащо някак да се реши казусът, по тази причина предложих да се организира такова шествие. Имаме единствено към 600 поданици, осем са умряли от рак през последната година ", сподели кметът на обитаемото място Лариса Зайцева.

В същото време тя обърна особено внимание на обстоятелството, че на всички поданици на селото било казано, че за битката би трябвало да прави всичко - и да се молят, и да подят при лекарите.

„ Значи не би трябвало да разчитат единствено на Божията воля “, увери Зайцева, като персонално се свърза с игуменката на локалния Сретенски манастир с молба за помощ в битката с рака. Причината за решението беше, че в селото се усили смъртността от рак. Местните поданици съгласно формалните лица считат, че ракът е тяхното наказване, затова, с цел да понижат тези случаи, селяните взеха решение да се извърнат към Бог.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР