Местните твърдят, че звуците били съпроводени от продължаващи няколко секунди

...
Местните твърдят, че звуците били съпроводени от продължаващи няколко секунди
Коментари Харесай

Tурско село e в паника заради мистериозни звуци изпод земята

Местните настояват, че звуците били съпроводени от продължаващи няколко секунди земетресения

Мистериозен звук отдолу под земята безпокои жителите на турско село, а повода за необикновеното събитие към този момент не е открита, оповестява "Дейли сабах ".

Местни поданици са се свързали с управляващите, с цел да открият на какво се дължат странните звуци - дали е вода или може би предвестител на земетресение?

Екипи на Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД) са отишли в източното село Мейдандере, окръг Сиирт, с цел да ревизират какво се случва в селото през последните две седмици. Извършва се детайлно геологическо проучване на място.

Местните настояват, че звуците били съпроводени от продължаващи няколко секунди земетресения. Пред Анадолската организация кметът на Мейдандере Неджметтин Байкара е споделил, че всекидневно звуците и трусовете са следени нощем и "разбуждат " селото.

"Идват от надълбоко. Всички къщи се разтрисат. Първо мислехме, че е земетресение някъде наоколо. После си казахме, че може да са камиони, пренасящи строителни материали, само че няма никакви строителни обекти наоколо до нашето село ", изясни кметът.

Жителите търсят повода също в придвижването на подземни води, като се има поради, че има язовир в региона, добави Байкара.

"Никога не съм чувал такива ужасни звуци в живота си ", споделя гражданин на селото. "Чух ги в среднощ, в 1 ч., в 2 ч. и те несъмнено са от дълбините на земята. Хората бягат от къщите си нощем, когато ги чуят и към този момент не можем да спим ", уточни още той пред организация ИХА.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР