Местните централи на ГЕРБ в Пловдив и областта не се

...
Местните централи на ГЕРБ в Пловдив и областта не се
Коментари Харесай

ГЕРБ предлага Спас Шуманов за шеф на 16-а РИК

Местните централи на ГЕРБ в Пловдив и региона не се отхвърлят от председателските места в 16-та и 17-та РИК, които заемаха на всички избори, откогато са водеща политическа мощ в Народно заседание.

За началник на РИК в Пловдив ГЕРБ ще предложи през днешния ден на консултациите Спас Шуманов. Консултациите са свикани от регионалния шеф Петър Петров.

Спас Шуманов е основател на ГЕРБ, икономист, има и юридическо обучение, беше изпълнителен шеф на Международно летище - Пловдив, а в този момент е член на директорския съвет, изясни Иван Тотев, градски водач на партията и член на централното управление.

За 17-та РИК е номинирана още веднъж юрист Дарина Тодорова, която към този момент няколко пъти изпълнявала тази задача. Тя е извънреден експерт, готова добре, а ГЕРБ като водеща политическа мощ с най-вече гласове на предходните избори има право на председателско място, сподели Георги Мараджиев, координатор на ГЕРБ за региона. Той подсети, че на изборите на 4 април 17-та РИК завърши в 12 часа през нощта, за разлика от доста други комисии, които са работили цяла нощ.

Районните изборни комисии са 17-членни. С промени в Изборния кодекс, направени от 45-то Народно заседание, в комисиите към този момент не вземат участие партии, които имат депутати в Европейския парламент. Квотите са избрани от ЦИК и са равни за двете РИК.

За ГЕРБ се отреждат по 5 места като за политическа мощ с най-вече депутати в предходното Народно събрание, " ИТН " - 4-ма, Българска социалистическа партия - 3-ма, Демократична България и " Изправи се. Мутри, вън! " - 1.

Партиите имат право да оферират претенденти за ръководител, зам-председатели и секретар. На предишните избори РИК - Пловдив, беше управлявана от юриста Илиан Иванов от ГЕРБ, без да има разногласия за поста. По същия метод, без възражения, 17-та РИК за региона пое юрист Дарина Тодорова, също от ГЕРБ. Конкуренция имаше за зам.-председателски и секретарски места. Сега политическата обстановка е друга, само че окончателното решение ще взима ЦИК, както и на предходните избори.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР