Местните организации във Варна на я и Продължаваме промяната изпратиха

...
Местните организации във Варна на я и Продължаваме промяната изпратиха
Коментари Харесай

``Демократична България`` и ``Продължаваме промяната`` с общо писмо до кмета на Варна |

Местните организации във Варна на " я " и " Продължаваме промяната " изпратиха общо отворено писмо до кмета на морския град Иван Портних. 

В него те задават 5 въпроса на Портних за ориста на Пловдивския панаир. " Обръщаме се към Вас по тематика, която провокира публичния интерес в два от най-значимите български града - Пловдив и Варна – ориста на Пловдивски панаир. Адресираме нашите въпроси към Вас по едно и също време в качеството Ви на кмет на Община Варна и на ръководител на ГЕРБ във Варна, тъй като освен това развиване на проблема чакаме отговор от Вас и в двете Ви функции ", допълват те.

Казусът с Пловдивския панаир преди няколко дни. Той дефинира импортираното предложение за апортиране на акции на община Варна в сдружение, контролиращо панаира, като " обеден грабеж ". 

От 2017 година насам в обществеността се оставя усещане за странни обвързаности по този случай, което ние не бихме желали да интерпретираме свободно и чакаме вашите отговори да дадат изясненост, пишат още от двете обединения.

Те задават и следните въпроси към кмета на Варна: 

1. Поради каква причина не изпълнихте решение 638-2/02.05.2017г. на Общински съвет – Варна, нарушавайки по този метод Закона за локалното самоуправление и локалната администрация?

2. Имаше ли някой, който Ви оказа влияние, с цел да не извършите решение 638-2/02.05.2017г. на Общински съвет – Варна, за което в миналото Вие персонално настоявахте на сесията на съвета?

3. Кой съставлява ползите на Община Варна в „ Международен панаир Пловдив “ АД през последните четири години?

4. Кое докара до вземането на решението за апортиране акциите на Община Варна в сдружението „ Пълдин Туринвест “ АД със притежател господин Гергов?

5. След като и общинските съветници на Демократична България в Пловдив и София, и представители на медиите изпратиха сигнал до Министерство на стопанската система, което от своя страна изпрати мнение до Община Варна за прекъсване на това решение и точката беше оттеглена от дневния ред на сесията, ще гарантирате ли, че няма да бъде юридически още един опит
решението да се внесе за гласоподаване?

От " Демократична България " и " Продължаваме промяната " приканват отговорите на кмета да са обществени: " Ние, варненци, чакаме тези отговори, тъй като споменът за порочния метод, по който се реши Община Варна да заплати 43 млн. лева на господин Гергов за така наречен " дупка ", е към момента жив ".

Представителите, подписали писмото, са Николай Капитанов и Васко Василев от  " Демократична България " и Даниел Лорер от " Продължаваме промяната ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР