Местните избори ще покажат дали има кардинална промяна в електоралните

...
Местните избори ще покажат дали има кардинална промяна в електоралните
Коментари Харесай

Доц. Любенов: ГЕРБ ще иска повече министри след ротацията, ако ПП–ДБ загубят подкрепа на местния вот

Местните избори ще покажат дали има съществена смяна в електоралните настройки. ПП–ДБ са губещи от некоалицията. Ако се окаже, че те губят поддръжка, ГЕРБ може да има повече искания откъм по-голямо присъединяване на министри след ротацията. Това сподели в ефира на Нова тв политологът доцент Милен Любенов.
Прочетете още
По думите му борбата е същинска, тъй като ГЕРБ не са издигнали обикновен претендент и са го обявили в последния миг, тъй като са търсели сполучлив вид. " Вероятно доста евентуални имена са им отказали. И Хекимян сподели, че единствено преди няколко дни е провел диалог с Борисов. Привличането на спомагателен избор ще стане на балотажа. Терзиев ще има проблем с привличане на първи тур на гласовете на гласоподавателите от твърдата антикомунистическа десница. Така ще има много по-нисък избор от извоювания от ПП-ДБ на последните избори. Хекимян и другите претенденти на ГЕРБ ще търсят периферен избор, който може да е решителен на балотажа. Почти несъмнено там ще са Терзиев и Хекимян. Това демонстрират социологическите изследвания. Вили Лилков евентуално ще има немалка поддръжка от антикомунистическата десница в София, само че вотът е и партиен ", съобщи той. 

Според него в обединението ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ няма действително съглашение. " Има главен риск да няма спор за София. Едната сюжетна линия ще е Държавна сигурност - към претендента на ПП–ДБ, а другата - против Хекимян за решението му в последния миг да одобри номинацията, идвайки от медия ", счита Любенов. И добави, че Ваня Григорова може да сплоти левите сили, само че надали може да завоюва кметския избор.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР