Местни непълнолетни младежи и софийски, гостуващи на баби и дядовци

...
Местни непълнолетни младежи и софийски, гостуващи на баби и дядовци
Коментари Харесай

С брадва младежи насякоха българския флаг и вандалстваха в Младежкия дом на Смолян

Местни малолетни младежи и софийски, гостуващи на баби и дядовци в Смолян, насякоха българския байрак и вандалстваха в продължение на два дни в пространства на Обединения детски комплекс (ОДК) в някогашния Младежки дом в Смолян, оповестиха от полицията.
Криминалисти от Районното ръководство на Смолян откриха причинителите на вандалска демонстрация от предишния уикенд в постройката на някогашния Младежки дом и на кражба от преди две години от същото място.
В понеделник (20-ти юли) в РУ-Смолян е получена тъжба от шефа на ОДК-Смолян. В нея се оповестява, че за времето от 12 часа на 17.07.2020г. до 12 часа на 20.07.2020 година е проникнато в пространства, Детския комплекс.
Разбити са две порти, строшен е екран за компютър, клавиатура и са развалени стени с изострен предмет.
След неотложно подхванатите оперативно-издирвателни и процесуално-следствени дейности се открива, че на 18 и 19 юли група малолетни - две момчета, надлежно на 16 и 17 години от гр. София (в момента гостуващи на баби и дядовци в гр. Смолян), едно момче на 14 година от гр. Смолян и три девойки (едното на 14, а другите две по на 16 години) от Смолян, са проникнали през отворен прозорец в Младежкия дом.

Трите момчета и едното 16-годишно момиче са предизвикали вредите, като са нанесли удари с секира по екран за компютър, клавиатура и бюра, а също по този начин по стените и по закачен български народен байрак. Две от софийските момчета са разрушили порти вътре в постройката.
В процеса на работа по случая е открито също, че трите момчета имат съпричастност и към осъществена през лятото на 2018 година кражба на преносим компютър, диктофон и други движимости от постройката на Младежкия дом.
Младежите са влезнали през прозорците от задната страна на постройката. Вместо със стъкла обаче те са запушени с  фибран. Работещи в Младежкия дом описват, че два от прозорците след кражбата не са били счупени, само че през последните дни и техните плоскоски са пробити.
Работата по изясняване на обстоятелствата и събитията по отношение на осъществената кражба продължава, допълват от полицията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР