Местни милиции в два руски региона, граничещи с Украйна, получиха

...
Местни милиции в два руски региона, граничещи с Украйна, получиха
Коментари Харесай

Руски милиции получават оръжие за защита на границата с Украйна

Местни милиции в два съветски района, граничещи с Украйна, получиха оръжия за отбрана на територията им от украински набези, заяви " Франс 24 ".


Опълченците са основани в двата съветски района през декември предходната година в помощ на въоръжените сили, Националната армия и полицията.

Губернаторът на западната съветска Курска област съобщи, че неговата милиция е получила първата си партида оръжия, до момента в който държавните медии оповестиха, че същото се отнася до подразделенията в Белгородска област.

И двата района оповестяват за многократни удари с безпилотни самолети и обстрел от страна на въоръжените сили на Украйна.

" Курската област съвсем всекидневно претърпява терористични офанзиви от Украйна ", съобщи губернаторът на Курск Роман Старовойт в обява в обществените мрежи.

" Първата партида оръжия към този момент е пристигнала в базата. В близко бъдеще ще увеличим броя на оръжията до 300 единици ", добави той.

Тъй като Русия продължава с пълномащабната си военна акция в Украйна, способността на Москва да отбрани личната си граница от външни закани е сложена под съществено подозрение.

През май и юни проукраински бойци, наричащи себе си съветски партизани, пресякоха границата в съветската Белгородска област и влязоха в конфликт със силите за сигурност.

По време на къс протест членовете на съветската частна наемническа група " Вагнер " съумяха да напреднат на 400 км от столицата Москва в края на юни, преди да се върнат назад.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че прехвърлянето на оръжия в Белгородска област е следено и належащо за отбиване на офанзивите от Украйна. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР