Местни жители разказват, че всичко се случило за секунди. Бях

...
Местни жители разказват, че всичко се случило за секунди. Бях
Коментари Харесай

Библейска Трагедия В Индонезия След Цунамито. Броят На Жертвите Достигна Стотици

Местни поданици описват, че всичко се случило за секунди. " Бях у дома и гледах телевизия. Чух тътнеж, първо си помислих, че е вятърът. Отворих вратата и водата ме отнесе. Едвам съумях да се измъкна, цяло знамение е, че към момента съм жива ", показа очевидец на естественото злополучие.

Сред оживелите е и австралийски публицист. " Видяхме по какъв начин вълната опустошава хора, прекатурва коли и изкоренява дървета. Посетих няколко села, на всички места има известия за починали и за жалост броят на жертвите евентуално ще продължи да пораства ", съобщи Джеймс Масола.

Разрушени са стотици здания. Много пътища са блокирани, а това затруднява работата на избавителните екипи.

Властите признаха, че не са съумели да реагират в точния момент и предупредят за приближаващата вълна. Според специалисти, тя е била провокирана от подводни свлачища, образували се вследствие на изригването на вулкана Анак Кракатау.

Към момента няма данни за потърпевши или бедстващи българи. Това оповестиха от Министерството на външните работи. Нашите сънародници могат да се обръщат непрекъснато към посолството на в Джакарта на дежурния телефон за връзка.

На територията на Индонезия живеят непрекъснато сред 150 и 200 българи.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР