Местни жители и природозащитници се събират на протест в Синеморец.

...
Местни жители и природозащитници се събират на протест в Синеморец.
Коментари Харесай

Ще станат ли скалите на Синеморец квартал Поляните

Местни поданици и природозащитници се събират на митинг в Синеморец. Поводът - от през днешния ден пада възбраната за строителство по Черноморието . Опасенията на протестиращите са, че признакът на Синеморец - местността " Поляните ", която е и част от Природен парк " Странджа " - ще бъде бетонирана. Това заяви bTV.

Геодезистът Николай Найденов разяснява, че съгласно него, община Царево се пробва с доста дребни трикове да играе на едро . Схемата има за цел да уреди бъдещото прекосяване на бъдещите връзки - тръбопровод, електро и улици. От професионална позиция тя е скандална и нелепа, тъй като би трябвало а е пришита към Подробен устройствен план, който пък да дава отговор на Общ устройствен план, а той не е признат - спрян е, сподели още Найденов.

По думите му има указания от ДНСК, съгласно които позволение за градеж се издават след уредени връзки . " Община Царево обслужва единствено някакво скрито общество, които са притежатели на тези поляни и желаят да станат кв. " Поляните ", добави Найденов.
 Екозащитници на митинг против застрояването в Синеморец
Екозащитници на митинг против застрояването в Синеморец

Те недоволстват против градеж в местността " Корабите "

Протестиращите са подали сигнал до прокуратурата. Кметът на Царево Георги Ляпчев отхвърли коментар и забрани на основния проектант на общината да дава информация по тематиката.

Припомняме, че не за първи път екозащитниците в Синеморец се подвигат на протест. Заради градеж в местността " Корабите ", който съгласно тях е част, от Натура 2000 и Природен парк " Странджа ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР