Местни бдителни граждани спасиха десетки ученици, в северния нигерийска държава

...
Местни бдителни граждани спасиха десетки ученици, в северния нигерийска държава
Коментари Харесай

Местни доброволци сапсиха отвлечени нигерийски деца

Местни бдителни жители избавиха десетки възпитаници, в северния нигерийска страна Катсина, оповестиха през днешния ден от полицията.
По информоция на Агенция Франс Прес, въоръжени лица са отвлекли в събота към 80 деца, които се прибирали в селото си, откакто участвали на религиозна гала, сподели представителят на полицията Гамбо Иса.
Инцидентът се случи едвам 48 часа след освобождението на 344 възпитаници, отвлечени от пансион от бандити и държани шест дни в плен.
 Отвлякоха две деца на сирийски бежанци в Турция и желаеха откуп Отвлякоха две деца на сирийски бежанци в Турция и желаеха откуп
В истанбулския регион Зейтинбурну бяха отвлечени двама братя на 10 и 12 години, деца на сирийски бежанци, похитителите са поискали откуп...
Според локалните хора, броят на децата, избавени след нападението в събота, е 113.
Когато новината за отвличането се популяризира из селото, жителите се активизираха и потеглиха да преследват похитителите, сподели Абдулахи Сада, водач на локална група от пазачи доброволци. Те тръгнали по следите на въоръжените лица, разпознати като членове на етническата група фулани.
„ Спасителният екип “ обкръжил мястото, където били дължани децата и заплашили, че в случай че нещо се случи с тях, „ фуланите повече няма да живеят в региона “.
Похитителите освободили 60 деца към 3:00 сутринта, а малко по-късно и останалите 53.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР