Местната централна на ГЕРБ ще решава днес кои кандидати за

...
Местната централна на ГЕРБ ще решава днес кои кандидати за
Коментари Харесай

Последно раздаване за районни кметове в ГЕРБ

Местната централна на ГЕРБ ще взема решение през днешния ден кои претенденти за районни кметове да бъдат препоръчани на Изпълнителната комисия. На партийните събрания по регионите бяха посочени към 40 имена. В разискването ще вземат участие регионалният шеф Здравко Димитров, който към този момент е одобрен персонално от премиера Бойко Борисов за претендент за кмет на Пловдив, и сегашният градоначалник Иван Тотев, който е водач на партията под тепетата.

" Окончателното решение ще бъде взето от Изпълнителната комисия, само че ние имаме настоящи районни кметове, които са сполучливи, и аз съм сигурен, че огромна част от тях ще повторят мандата. В някои региони ще има оферти за нови претенденти ”, сподели Тотев. Сред сполучливите районни кметове съгласно него е Костадин Димитров на „ Тракия ”, който е вдъхнал живот на „ Лаута ”, засадил е най-вече дървета, благоустроил детски и спортни площадки, както и междублокови пространства.

Георги Стаменов на " Централен " също е с действителен късмет да бъде одобрен за кандидат- кмет на ГЕРБ за региона. Същото се отнася и до Николай Чунчуков в " Източен ".

За другите три региона обаче ще има нови претенденти.

Нови кандидати сигурно ще бъдат посочени за " Северен ", чийто кмет е в ареста, и " Южен ", където ГЕРБ загуби изборите през 2015 година " Южен " се ръководи от Борислав Инчев /ВМРО/. Сред номинираните на събранието на ГЕРБ в региона с по-големи шансове е Георги Юруков, който е учредителен секретар на районната организация. На събранието беше повдигнат и шефът на фондация " Пловдив 2019 " Кирил Велчев, изгубил изборите за същия пост през 2015-а. Кметското място в " Кючук Париж " е било препоръчано на общинския консултант от ГЕРБ и Атанас Узунов, само че той е отказал.

Фаворит за " Северен " е шефът на " Градини и паркове " Стоян Алексиев. Промяна не е изключена и за " Западен ", чийто кмет Димитър Колев има конкурент в лицето на Тодор Тодоров, началник на отдела за публични поръчки на " Стефан Стамболов " 1.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР