Местната предприемаческа екосистема ще разчита на подкрепа от стартъп студио(снимка:

...
Местната предприемаческа екосистема ще разчита на подкрепа от стартъп студио(снимка:
Коментари Харесай

Основаха първото по рода си стартъп студио у нас


Местната предприемаческа екосистема ще разчита на поддръжка от стартъп студио
(снимка: CC0 Public Domain)

Български стартъпи и вложители основаха първото по рода си стартъп студио. BattlePass ще играе ролята на мост сред локалните стартъпи и вложителите освен в България, само че и в района.

Стартъп студиата наподобяват акселераторите по това, че оказват помощ на започващите планове да поемат в вярната тенденция. Основната разлика обаче е, че те не просто поучават бизнесмените в продължение на няколко седмици или месеци, поемат ролята на съоснователи, инвестирайки време, сила, ноу-хау, а от време на време и пари в плановете, в които в действителност имат вяра – развой, който може да отнеме даже години.

Подобен ангажимент има голямо влияние върху цялостния и някои студия доближават до 50% „ success rate ” на плановете си (за съпоставяне, при обичайните VC фондове съотношението е 1 към 10). Тези впечатляващи резултати се дължат частично на това, че всички забъркани страни нормално получават % от започващите компании, което в допълнение ги подтиква да се борят за техния дълготраен триумф.

се управлява от опитните бизнесмени Петър Лозанов и Тодор Геровски дружно с техните сътрудници Мартин Кадинов, Данаил Коев, Биляна Димитрова, Красимир Стоев, Иван Илиев, Мартин Марков, Иван Михайлов – имена, които са все добре познати в. Тяхната цел е да подсилят локалната предприемаческа екосистема посредством въвеждане на изчезналия детайл, който би бил мостът сред създателите на фирмите, доставчиците на услуги и вложителите.
още по тематиката
Екипът към този момент работи с 8 стартъпа от най-различни промишлености и играе ролята на консултант за няколко други – което, съгласно Петър Лозанов, е безспорно доказателство потребността от тези услуги на родния пазар. Предстои стартъп студиото да отвори собствен втори клон в Гърция и по-късно в Румъния и Сърбия.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР