Местната фирма Прис ООД спечели обществената поръчка за изграждане на

...
Местната фирма Прис ООД спечели обществената поръчка за изграждане на
Коментари Харесай

Договориха ремонт на спортната зала в Шумен, общината иска хиподрума

Местната компания " Прис " ООД завоюва публичната поръчка за създаване на спортна подготвителна зала в Шумен и игрище. Договорът е на стойност близо 2,9 млн. лева с Данък добавена стойност.  
Стадион " Панайот Волов " в Шумен е издигнат с непринуден труд през 1950 - 1955 година С течение на годините и неналичието на задоволителен финансов запас положението на стадиона и оборудванията към него се е влошило доста.
В началото на 2016 година са установени голям брой повреди по градивни детайли на постройката и източната естрада. За да предотврати възможни произшествия, стадионът бил затворен за осъществяване на тренировки и мероприятия.
През 2019 година община Шумен изготвя абстрактен план за реорганизация на състезателен комплекс " Панайот Волов ", който обгръща три парцела, като " Прис " ООД ще извърши първия стадий от него.

За футболното игрище е планувано да се застели с изкуствена тревна настилка, с две зрителски трибуни с общо 216 места за сядане-
В комплекса ще се построи предверие с бар, подготвителна зала, съблекални,  душове и санитарни възли, бар със склад, склад за спортно съоръжение и други Тя ще е с размери 20,60/29,95м, а футболното игрално поле ще е с повърхност 15/25 метра, с PVC настилка.
 Боряна Георгиева от „ ВОЛЯ “: Шуменци ми разпоредиха задачата за обективни цени на горивата в региона Боряна Георгиева от „ ВОЛЯ “: Шуменци ми разпоредиха задачата за обективни цени на горивата в региона
Народният представител от Политическа партия ВОЛЯ Боряна Георгиева внесе листата на Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ в РИК в Шумен, където е лидер....
По дългите страни на полето ще бъдат ситуирани 92 места за фенове, аварийни играчи, треньори и други
Средствата – 3 млн. лева, за спортната зала са обезпечени с разпореждане на Министерския съвет от февруари 2020 година.
Припомняме, че в края на предходната година с разпореждане на Министерския съвет (ПМС) има отпуснати и 4 млн. лв. за главен ремонт и реорганизация на хиподрума в Шумен, само че ангажимент на общината е до 20 декември 2021 година да придобие поземления парцел и постройките върху него. В противоположен случай би трябвало да върне парите в държавния бюджет.  
В момента конната база се стопанисва от единствения останал в страната държавен конезавод " Кабиюк ", който е учреден през 1864 година от русенския валия Митхат Паша за обезпечаване на коне за турската войска. През първите години броят на конете достигнал към 1000. По-късно, по време на руско-турската освободителна война, всички коне биват извозени от отстъпващата турска войска в Анадола и освободената Българска страна го заварва празен.

 Проучват арестувано оръжие, евентуално пушката на Панайот Волов Проучват арестувано оръжие, евентуално пушката на Панайот Волов
Пушка „ Ремингтън ", за която се допуска, че е принадлежала на един от основните апостоли на Априлското въстание Панайот Волов, е...
Същинското възобновяване на активността му стартира от есента на 1894 година под името " Държавен конезавод, склад за жребци и ремонтно конско хранилище " Кабиюк ". Към момента е благосъстоятелност на Министерството на земеделието, храните и горите.
На 17 декември с 40 гласа " за ", без срещу и въздържали се Общинският съвет утвърди предлагането на кмета за безплатно прекачване на парцела от държавна частна благосъстоятелност в общинска. Според данни от кадастралната карта парцелът е с повърхност от 448 512  квадрата.
При разискването на тази точка от дневния ред кметът Любомир Христов изясни, че когато това оборудване е общинска благосъстоятелност, могат да бъдат доста по-гъвкави и общината да кандидатства за модернизирането му по планове или да сътвори публично-частно партньорство, като по този метод се влага в базата.  
Той разясни още, че общината започва процедурата за прекачване на собствеността и поради капиталови планове от страна на Обединените арабски емирства.
За интереса на Абу Даби да построи съвременна конна база в България заяви през март месец предходната година министър председателят Бойко Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР