Местната администрация е напълно готова както с програмата, така и

...
Местната администрация е напълно готова както с програмата, така и
Коментари Харесай

Община Враца е готова за провеждането на Коледния базар

Местната администрация е изцяло подготвена както с програмата, по този начин и с съответни противоепидемични ограничения за провеждането на Коледния базар в града, оповестиха от Община Враца.
Изпратено е писмо до шефа на Регионалната здравна ревизия доктор Орлин Димитров, в което е показан цялостният пакет от противоепидемични ограничения, които ще бъдат въведени по време на Базара. Приложена е подробна скица за метода разполагаем на оборудванията и атракционите, както и за организацията на придвижване и съпътстващите ограничения. Изпратени са и макети на осведомителните табели, които ще бъдат сложени на базара.
Все още няма мнение по препоръчаните ограничения от здравните управляващи.
По традиция, Коледният базар ще се организира в интервала 6 до 31 декември. В него присъединяване ще вземат локални производители и търговци.
Културната стратегия планува символичното запалване на светлините на елхата на централния площад. През целия месец ще бъдат проведени коледни концерти с присъединяване на детски градини и учебни заведения от Враца. Най-малките поданици на града ще се забавляват с тематични куклени театри и обичани анимационни герои.
В дните преди 25 декември, Дядо Коледа ще раздава дарове и лакомства за малчуганите, а за порасналите ще бъдат проведени креативен работилници.
В рамките на Коледния базар ще действат и три атракциона – ледена пързалка, карусел и виенско колело.
Предвидени са няколко демонстрации по фигурно пързаляне и хокей на лед, както и разнообразни игри с доста награди на другите уреди.
Културната стратегия включва и фолклорни концерти, джаз вечер и тематична вечер с балканска музика. Кулминация в програмата е посрещането на Новата 2022 година, още веднъж на централния площад.
С цел недопускане разпространяването на ковид и спазването на заповедта на здравния министър, Община Враца планува следните ограничения на Коледния базар:
- Движението ще е еднопосочно;
- Осигурени са мобилни диспенсъри за дезинфекция;
- Разположението на къщите с търговците е по метод, създаващ естествена отдалеченост сред посетителите;

За атракционите:
- Еднопосочно движение;
- Мобилни диспенсъри пред всеки атракцион, както и указателни табели за наложително носене на маски и съблюдаване на нужната дистанция;
- Служителите на оборудванията ще обезпечават пропускателен режим, с цел да не се позволяват скупчвания на хора;
- В рамките на Коледния базар ще се осъществят регулярни инспекции от чиновници на звено „ Инспекторат “ и на здравния отдел към локалната администрация.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР