Местен телеком ще предлага платена услуга в планински райониБалоните Loon

...
Местен телеком ще предлага платена услуга в планински райониБалоните Loon
Коментари Харесай

Loon балони ще доставят интернет в Кения

Местен телеком ще предлага платена услуга в планински региони

Балоните Loon ще полетят в небето над Кения през идващите седмици (снимка: X Company / Alphabet)

Проектът на Гугъл за доставка на интернет в труднодостъпни региони посредством въздушни балони, прочут като Loon, продължава да се уголемява. Кения е следващата страна след Перу и Пуерто Рико, където стартират проби на услугата, заяви Ройтерс.

Балоните Loon ще полетят в небето над Кения през идващите седмици. Telkom-Кения, третият по величина народен оператор в страна, взе участие в пилотната стратегия. Телекомът ще предложи 4G услуга на пазарни цени за хората в планините.
още по тематиката
Продължителността на интервала на тествания не се оповестява. Местният регулатор, който управлява потреблението на въздушното пространство, е заречен да даде позволение за услугата този месец.

Loon балоните са снабдени с съоръжение за клетъчни мрежи и слънчеви кафези за зареждането им. Балоните са предопределени за потребление в региони, където е прекомерно скъпо построяването на клетъчни кули.

През последните три години Loon балони бяха тествани сполучливо в Перу и Пуерто Рико, където осигуриха безвъзмездни връзки, заменяйки клетъчните кули, наранени от естествени бедствия.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР