Местен референдум ще се проведе в село Белащица на 17

...
Местен референдум ще се проведе в село Белащица на 17
Коментари Харесай

Белащица решава с референдум иска ли да е част от община Пловдив

Местен референдум ще се организира в село Белащица на 17 декември , оповестява Българска национална телевизия.

Областният шеф на Пловдив Илия Зюмбилев подписа заповед за провеждането на допитването. Въпросът, на който би трябвало да отворят жителите, е: " Искате ли село Белащица, запазвайки статута си на село, да се отдели от община Родопи и да се причисли към община Пловдив? " .

Издавам тази заповед по искане на Инициативния комитет и макар бездействието или противодействието на Община Родопи, която с административни хватки се опита да осуети законното право на хората да вземат решения по значими за тях въпроси, акцентира Зюмбилев.

По негови думи управлението на общината и Общинският съвет са пренебрегнали Конституцията, според която цялата държавна власт произтича от народа и се реализира от него директно и посредством органите, планувани в нея. Една от формите бил точно референдумът.

Според Зюмбилев има всички учредения за насрочване на допитването , защото има ясно решение от приемащата страна - Общинския съвет в Пловдив, за смяна на границите, има непроизнасяне от страна на Общинския съвет в Родопи, а на 11 август в Областната администрация публично е импортирано стимулирано искане от Инициативния комитет за осъществяване на референдума. По длъжностен път е била изискана подписката на Инициативния комитет и е бил изработен обзор.

Със заповедта на регионалния шеф се дефинират редът и методът за осъществяване на референдума. Организационно-техническата подготовка, както и финансирането би трябвало да се извърши от Община Родопи. Изборният развой се реализира от Общинската изборна комисия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР