Местата за бързо хранене често са обвинявани, че предлагат висококалорични

...
Местата за бързо хранене често са обвинявани, че предлагат висококалорични
Коментари Харесай

Ресторантите, заведенията за бързо храенене и кои храни са по-калорични

Местата за бързо хранене постоянно са упреквани, че оферират висококалорични ястия, само че нови проучвания разкриват, че сервираното ни в елементарните заведения за хранене може да бъде даже още по-калорично.

Проучване, анализиращо над хиляди ястия от разнообразни заведения за хранене, в това число Hungry Horse и McDonald`s, демонстрира, че в заведенията за хранене на хранене калориите приблизително са към 1033 спрямо 751 калории във веригите за бързо хранене.

Екип от откриватели в университета в Ливърпул преглежда над 13 500 ястия в менютата на 21 ресторанта и шест заведения за бързо хранене.

Използвайки онлайн информацията на заведението за наличието на калории, учените откриват, че единствено една от 10 храни може да бъде класифицирана като здравословна, което значи по-малко от 600 калории, според напътствията на публичното опазване на здравето в Англия, написа Independent.

Като се има поради какво ядат англичаните и какви са локалните им специалитети, не е доста изненадващо, че даже и в заведенията за хранене ястията им са толкоз висококалорични. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР