Местата в 8 от 118-те специалности, в които Софийският университет

...
Местата в 8 от 118-те специалности, в които Софийският университет
Коментари Харесай

Софийският университет запълни 8 от 118-те си специалности

Местата в 8 от 118-те специалности, в които Софийският университет „ Св. Климент Охридски “ приема първокурсници, са запълнени след първото класиране на кандидат-студентите за висшето учебно заведение. До момента 4233-ма младежи са се записали или са удостоверили специалността, в която са класирани при първото нареждане. На второто класиране са признати още 1207 младежи.

Общо местата за първокурсници в най-старото висше учебно заведение тази година са 5965 (за държавна поръчка и платено обучение). След второто нареждане свободни остават към 700 бройки.

Запълнени след първия стадий на класирането са специалностите " Европеистика " с френски език, " Стопанско ръководство " с немски, " Скандинавистика ", " Хебраистика ", " Софтуерно инженерство ", " Кореистика ", " Африканистика " и " Счетоводство, финанси и цифрови приложения " на британски език. Места са останали в най-желаната тази година от кандидат-студентите компетентност " Право ". Тя измести " Психологията " като любимец на претендентите за висшисти в годината, в която изключително " Право " се кандидатства единствено с оценките от матурите, без да се постанова да се поставят изпити във висшето учебно заведение.

Потвърждаването или записването на класиралите се от втория стадий претенденти се прави от 15 до 17 юли 2020 година в това число. Непотвърдилите от второто класиране претенденти губят правото си за присъединяване в третото нареждане, което е дефинитивно, припомниха от университета.

Записването става в отдел " Студенти " на факултета, в който претендентите са признати. То ще се прави по график. Всички нужни документи за записване би трябвало да бъдат попълнени авансово. Студентска брошура се закупува от книжарниците в Ректората и факултетите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР