Меси вкара рекордния в историята на Аржентина 11-и гол на

...
Меси вкара рекордния в историята на Аржентина 11-и гол на
Коментари Харесай

Меси е на финал след 3:0 срещу Хърватия

Меси вкара рекордния в историята на Аржентина 11-и гол на Световно състезание – повече от всеки различен аржентинец и задмина легендардия Бати Гол – Габриел Батистута, който имаше 10 попадения на международни шампионати. Абсолютният върхът към момента принадлежи на някогашния немски нападател Мирослав Клозе, който е отбелязал 16 гола на Мондиал. Пеле има 12 гола. Освен това Меси изравни върха на Лотар Матеус за брой мачове на международни финали, като и двамата имат по 25 участия.
Аржентина е първият финалист на Световното в Катар след класическа победа с 3:0 над Хърватия.

Гаучосите чакат спечелилия от мача Франция – Мексико за заключителен конфликт в неделя.

Сребърните ватрени от предишното международно пък ще спорят за бронза.

В 34-ата минута Лионел Меси вкара от дузпа, в 39-ата Хулиан Алварес удвои, а в 69-ата Алварес направи резултата типичен, след брилятна акция на Меси отдясно в пеналта.

Хърватите играха повече с топката, само че по този начин и до чиста голова обстановка не съумяха да стигнат.

Пестеливата игра на гаучосите пък им сътвори съществени компликации в отбрана, където младокът Йошко Гвардиол безусловно си бе изгубил мозъка от финтовете на Меси и най-вероятно колосалната му трансферна сума от 100 млн. ще падне крепко след този мач.

През Гвардиол минаваха всички по-опасни офанзиви на гаучосите.

В 17-ата минута след центриране от корнер Деян Ловрен опита удар с глава от сложна позиция, който не се получи, а в обстановката Кристиан Ромеро и Николас Таляфико се удариха глава в глава.

В 25-ата минута Енцо Фернандес опита подъл удар от към 20 метра, който затрудни Доминик Ливакович. Стражът въпреки всичко съумя да избие, а по-късно бранител почисти.

Шест минути по-късно Иван Перишич получи подаване от Матео Ковачич отляво. Фланговият нападател навлезе във вътрешността и опита техничен прехвърлящ удар, който мина над вратата.

В 34-ата минута Аржентина поведе след противоречива дузпа. Хулиан Алварес получи страховит извеждащ пас зад отбраната от Алексис Мак Алистър.

Нападателят напредна и чукна топката около вратаря, след което падна след конфликт с Доминик Ливакович.

Йошко Гвардиол почисти топката, само че основният рефер Даниеле Орсато уточни бялата точка, въпреки че Алварес беше отиграл топката, след което беше препънат от вратаря на ватрените.

Зад топката застана Лионел Меси, който с безмилостен удар в горния ляв ъгъл вкара за 1:0. По този метод Ла Пулга стана най-резултатния аржентинец на Световни шампионати с 11 попадения.

В 39-ата минута албиселесте стигна до втори гол.

Южноамериканците подхванаха бърза контраофанзива от своето поле.

Топката се озова в Хулиан Алварес, който напредна с топката, навлезе стигна до пред наказателното поле на хърватите, където благодарение на два рикошета и неприятен опит за изчистване на топката от Борна Соса се озова самичък против Ливакович и не сбърка за 2:0.

Малко по-късно Аржентина можеше да вкара и трети гол. Меси центрира от корнер, а защитата на ватрените изпусна Мак Алистър, който насочи удар с глава, само че Ливакович съумя да избие.

В началото на второто полувреме стана ясно, че Меси има проблем, откакто се хвана за левия аддуктор. В 48-ата минута Леандро Паредес насочи удар от към 20 метра, само че не затрудни Ливакович.

В 58-ата минута Меси можеше да реши всичко в мача. Нападателят навлезе в наказателното поле отляво, направи двойно с Алварес и се озова на стрелкова позиция. Меси насочи удар от дребен ъгъл, само че вратарят на Хърватия се намеси и мазета.

Третият гол падна в 69-ата минута.

Меси получи отдясно след осъществяване на тъч.

Суперзвездата напредна и навърза двама шахматисти в пеналта, с гениално отиграване се освободи от Йошко Гвардиол и откри Алварес на дузпата, който от воле заби за 3:0.

В 82-ата минута гаучосите бяха близо и до четвърто попадение.

Фернандес извърши бързо директен свободен удар, а Пауло Дибала с пета откри Мак Алистър в наказателното поле.

Халфът насочи удар от воле, само че топката профуча около гредата. Малко по-късно Ловро Майер центрира на близката греда от корнер, а Иван Перишич продължи към далечната, само че топката мина рисково покрай вратата.

В 89-ата минута Майер напредна през центъра и насочи удар от далечна отдалеченост, само че не затрудни Емилиано Мартинес.

В добавените 5 минути не се случи нищо значително и Аржентина победи с класика над Хърватия.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР