Месеци преди вота в САЩ настоящият президент - демократът Джо

...
Месеци преди вота в САЩ настоящият президент - демократът Джо
Коментари Харесай

Джо Байдън с малка преднина пред Доналд Тръмп

Месеци преди вота в Съединени американски щати актуалният президент - демократът Джо Байдън усилва, въпреки и с малко, преднината пред съперника си от Републиканската партия - Доналд Тръмп. Милиардерът и някогашен държавен глава на страната за трети път не съумя да отсрочи едно от 4-те каузи, които се водят против него. Още за правосъдните саги на Тръмп и ще се трансформира ли тематиката за абортите в съществена по време на конкуренцията за Белия дом, вижте.

Съд в Ню Йорк отхвърли третия за седмица опит да бъде отсрочено едно от делата против Доналд Тръмп. На 15 април стартира процесът, обвързван с заплащането на пари на актрисата във филм за възрастни Сторми Даниелс, в подмяна на мълчанието ѝ преди президентските избори през 2016 година. Даниелс получава 130 хиляди $, с цел да не разгласява информацията, че 10 години по-рано е имала взаимоотношения с Тръмп. Подобна процедура не е необичайност в Съединените щати. Плащането обаче не е осчетоводено в документите на Тръмп, това в щата Ню Йорк се счита за закононарушение.

" Ако има присъда, ще има и обжалване. Вероятността Доналд Тръмп да отиде в пандиза преди изборите е съвсем оскъдна ", сподели Рик Хейсън, професор по право и политически науки.

Делото " Сторми Даниелс " е единственото, което е с избрана начална дата. Доналд Тръмп е първият в историята на Съединени американски щати някогашен държавен глава, против който има престъпни обвинявания. Той отхвърля да е правил нещо неправилно.

" Най-сериозното от четирите каузи против Тръмп е това за опитите за интервенция в изборите през 2020 година. То е замразено, тъй като Доналд Тръмп е съумял да апелира по време на процесуалните дейности и да твърди, че има имунитет и че не може да бъде измамен под наказателна отговорност. Случаят ще бъде гледан от Върховния съд през април. Така че е допустимо да има дело тъкмо преди изборите ", съобщи Рик Хейсън, професор по право и политически науки.

Темата за абортите е на път да се трансформира в преобладаваща в конкуренцията за Белия дом. Преди дни, щатът Аризона позволи съвсем цялостната възбрана на абортите. До тук се стигна откакто по време на мандата на Доналд Тръмп, Върховният съд постанови, че всеки щат може да взема решение проблема самичък. Демократите не пропуснаха късмет да атакуван републиканците. А доста от тях търсят вид да се разграничат от решението на магистратите в Аризона. Защото - съгласно последните социологически изследвания, множеството американци поддържат правото на свободен избор на дамите за аборт.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР