Месеци наред новият коронавирус вилнее по света, а през последните

...
Месеци наред новият коронавирус вилнее по света, а през последните
Коментари Харесай

Чудо: На този остров К-19 няма!

Месеци наред новият ковид вилнее по света, а през последните седмици удари с нова мощ редица страни в Европа. COVID-19 обаче не съумя да проникне в един от хърватските острови, предава македонската телевизия "Канал 5 ".

Остров Ластово е с население от към 760 поданици. Намира се на към пет часа път с ферибот от Сплит. От февруари, когато бе регистриран първият случай на ковид в Хърватия, до момента там няма нито един човек с позитивна проба.

Няма съответно пояснение по какъв начин жителите на острова са останали незасегнати от пандемията. Медията отбелязва, че през лятото там са почивали голям брой туристи, само че животът на локалните тече както нормално. Мерките на здравните управляващи обаче въпреки всичко се съблюдават, акцентират от редакцията.

"Живеем като всички останали. Ние сме затворена среда, за нас, от туристическа позиция, лятото бе сполучливо.

Може би имаме по-силен групов имунитет. Районът на острова сигурно е енергийно по-силен заради естествената среда. Благодарни сме на Бог и се надяваме, че той ще ни поддържа. Може би обяснението се крие в някаква нематериална причина, има място за религия в сходен вид ", съобщи ръководителят на Кризисния щаб на Ластово Маргарет Хропич.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР