Месецът на Радичков в Пловдив ще бъде отбелязан с 4

...
Месецът на Радичков в Пловдив ще бъде отбелязан с 4
Коментари Харесай

4 кинопрожекции стават част от Месеца на Радичков

Месецът на Радичков в Пловдив ще бъде маркиран с 4 прожекции, свързани с писателя в дните от 13 до 19 януари в LUCKY Дом на киното. Първата от тях е през днешния ден – с новия филм на Андрей Паунов по пиесата на Радичков „ Януари “. Прожекцията е от 18:30 часа. Специално за прожекцията в арт киното на Пловдив идва режисьорът Андрей Паунов.

Също на 13 януари LUCKY Дом на киното ще означи Деня на българското кино. В рамките на събитието ще забележим анимационния „ Флорентинска нощ “ на Сотир Гелев, както и документалния „ С внимание към детайла “ – етюд за оператора и учител доцент Георги Карайорданов. Филмите саот 16:15 часа.

Месецът на Радичков продължава с две документални прожекции, свързани с писателя през уикенда. В събота, 14 януари от 19:00 часа можем да гледаме един от дребното записани разкази с него - „ Черказки летописи “. Филмът е записан през 1999 година с режисьор Димитър Петков.

На следващя ден – в неделя, 15 януари, още веднъж от 19:00 часа следва „ Бялата сцена и Радичков “. Той споделя за пътя на писателя в българския спектакъл. Режисьор е Димитър Шарков.

В четвъртък, 19 януари, е последното кино-събитие от поредицата за Радичков. От 18:30 часа ще може да гледаме паметния български филм от 1967 година „ Привързаният балон “ на Бинка Желязкова. Филмът има сложна орис през социалистическия интервал, като дълго време е бил цензуриран от киноекраните. Той е учреден на претекстове от едноименната новела на Радичков.

Всички кинопрожекции са с вход свободен. В рамките на Месеца на Радичков предстоят още лекции, театрални постановки и други събития.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР