Месец след официалния дебют на автономния шлем за официална реалност

...
Месец след официалния дебют на автономния шлем за официална реалност
Коментари Харесай

HTC анонсира автономния безжичен VR шлем Vive Focus

Месец след формалния дебют на самостоятелния шлем за публична действителност Oculus Go, компанията HTC анонсира аналогично устройство с име Vive Focus.
Тайванският шлем за виртуална действителност се базира на системата-върху-чипа Snapdragon 835 с осем Kryo 280 процесорни ядра с тактова периодичност до 2,45 GHz и интегрирания графичен ускорител Adreno 540.



Производителят акцентира, че това е първото комерсиално самостоятелно и безжично VR устройство с мониторинг на придвижванията с шест степени на независимост, без да се постанова потреблението на външни датчици. За работата на HTC Vive Focus не е нужен смарт телефон, компютър, приставка или други помощни устройства. В комплекта е подложен един контролер за придвижване.

Новият VR шлем е оборудван с OLED екран “с доста висока резолюция”, Производителят не заяви повече данни за техническите характерности на новото устройство, само че съобщи, че в него се употребява новата софтуерна платформа с отворен код Vive Wave Open Platform.



Шлемът за виртуална действителност HTC Vive Focus е предопределен най-вече за китайския пазар и не се знае по кое време ще се появи в Европа. Засега новото VR устройство се употребява от незначителен брой разработчици и програмисти, които сега основават наличие за него.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР