Месец след като Върховният съд на САЩ анулира конституционното право

...
Месец след като Върховният съд на САЩ анулира конституционното право
Коментари Харесай

Starbucks заплаши да откаже обезщетения за пътуване при аборт на работници, които искат да се обединят, казва съдия

Месец откакто Върховният съд на Съединени американски щати анулира конституционното право на аборт през 2022 година, Starbucks сподели на служащите, опитващи се да се обединят в синдикални организации в Уисконсин, че рискуват да изгубят покритие пътни разноски за процедурата.

Заплахата на кафе колоса да откаже компенсацията - Starbucks беше сред първите, които прибавиха пътните разноски за процедурата към преимуществата на чиновниците след изтеклото решение на Върховния съд - е измежду повече от две дузини нарушавания на федералния трудов закон от Starbucks в съвсем двугодишната си борба с служащите, сплотяващи синдикатите, съгласно Националния съвет по трудови връзки (NLRB).

Компанията води „ една от най-агресивните антисиндикални акции от десетилетия “, сподели Стивън Грийнхаус, старши помощник в прогресивния мозъчен концерн The Century Foundation и някогашен дълготраен трудов кореспондент в New York Times, базирайки се на констатациите на NLRB, че Starbucks е уволнил нелегално и по различен метод е отмъстил на синдикалните служащи.

до NLRB, организацията, която дава отговор за използването на закона, който беше признат през 1935 година при Франклин Делано Рузвелт.

Законът постановява, че управлението не може да подхваща дейности, с цел да обезкуражи служащите да упражняват правото си на глас, като съдията по административно право Чарлз Мул дефинира опасността на Starbucks като противозаконна форма на заплашване. Областен управител на Starbucks нелегално сподели на чиновниците, че няма да получат обезщетение за пътешестване при аборт, тъй като са ангажирани с трудова активност, съгласно решението на Muhl.

Полгата се разгръща върху всички служащи на Starbucks, без значение от профсъюзния статус, сподели Starbucks на CBS MoneyWatch в имейл. Компанията преразглежда решението на Muhl и обмисля вероятни последващи стъпки, добави представителят.

„ Това са хора, които вършат приблизително по 17 $ на час, те не могат елементарно да се качат на самолета и да отидат в различен щат за здравни грижи или аборт “, сподели представител на Starbucks Workers United, синдикатът, организиращ служащите на Starbucks.

Решението следва друго решение на NLRB през септември, което откри, че Starbucks е нарушила трудовите закони, като е нараснала заплатите и компенсациите в цялата страна единствено за чиновниците в несъюзни магазини.

Съобщението от Starbucks е „ ние ще предоставим избрани покачвания и облаги на служащите в магазини, които не са членове на профсъюзите, като бакшиши по кредитни карти, което може да усили заплащането с четири до пет $ на час “, сподели Грийнхаус, дълготраен кореспондент на New York Times и създател на „ Beaten Down “, Worked Up: Миналото, сегашното и бъдещето на американския труд. "

На магазините на Union се споделя, че „ не можем да ви дадем тези хубави неща, тъй като би трябвало да преговаряме и не можем да ви го накараме едностранно в гърлото “, добави той.

„ Много членове на синдикатите в Starbucks и специалисти по труда, с които беседвам, споделят, че Starbucks има желание да отсрочва, отсрочва и отсрочва и в никакъв случай да не стигне до първи контракт, с цел да покаже на служащите, че обединяването на синдикатите е неефективно и не се отплаща “, сподели Грийнхаус. „ За членовете на синдиката е значимо да завоюват първи контракт, с цел да подобрят живота си, да подобрят заплащането си и да покажат на света, че има действителни изгоди. “

Starbucks твърди, че постоянно е бил подготвен да договаря за положително религия.

Starbucks по-рано този месец подаде петиция до Върховния съд, като изиска да увеличи стандартите, които би трябвало да бъдат изпълнени, с цел да може NLRB да получи разпоредби на федералния съд, макар че организацията продължава със свързани административни каузи.

Спорът е 10(j) разпоредби, които дават на NLRB средство да потърси обезщетение от федерален съд в отговор на вреди от хипотетични нарушавания на трудовото законодателство, които не могат да бъдат позволени с висящо решение на административен арбитър.

„ NLRB продължава да употребява федералните съдилища – които са разграничени – за приемане на правни средства, преди да бъде оценено изцяло съществото на делото “, съобщи Starbucks в обява на своя уебсайт от 3 октомври.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР