Месец, след като с “Одисей беше открит един от най-значимите

...
Месец, след като с “Одисей беше открит един от най-значимите
Коментари Харесай

“Одисей на Драматичен театър-Пловдив остави без дъх публиката нa Атина

Месец, откакто с “Одисей ” беше открит един от най-значимите театрални конгреси в света, фестивалът MITEM, спектакълът на Драматичен театър-Пловдив остави без мирис публиката в Пирея, Атина.

В две поредни вечери залата на емблематичния спектакъл “Василис Михаилидес ” посрещна знаковото зрелище, първа част от плана “ Пътуващият човек ” от програмата на “Пловдив - Европейска столица на културата ”.

Зад него стоят имената на режисьора Диана Добрева, драматурга Александър Секулов, музика Петя Диманова, сценография Мира Каланова, интерактивен дизайн Петко Танчев. В ролята на митичния мореплавател е Константин Еленков. Пенелопа е Боряна Братоева, дружно с още девет актриси, част от стана, който тъче ориста на обичания. Актьорските превъплъщения на цялата натрупа развълнуваха и възхитиха публиката.

“Този спектакъл принадлежи на бъдещето! ”

“До този миг никой гръцки театрал не е съумял по този метод да пресъздаде силата и същността на мита за Одисей. Символ на живота и на индивида! ”

“Забележителен сценичен език: мощно образен и енергиен, само че същински осмислен от дълбоката актьорска игра ”. ” България би трябвало доста да се гордее с това, което сте създали! ”

“Един ден, когато си отивам и обърна взор към живота си, това зрелище ще бъде измежду прекарванията, които ще останат ”.

Това са единствено част от реакциите на публиката, измежду които - на интерпретатора на гръцка митология и музикални принадлежности Янис Пантазис, театрали, експерти, хора на друга възраст, с разнообразни специалности, от всички краища на Гърция. Триумфалното показване на българската натрупа приветства заместник- кметът по просвета на Пирея- Янис Хаджиалексис, който изрази вярата, че това е едвам началото на един дълъг път.

Българска национална телевизия Пловдив приготвя документален филм за пътя на “Одисей ”.

Вижте аплодисментите за българските актьори във видеото.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР