Месец след като осъди министъра на енергетиката да предостави достъп

...
Месец след като осъди министъра на енергетиката да предостави достъп
Коментари Харесай

Енергийният министър не изпълнява съдебно решение, обяви антикорупционният фонд

Месец откакто осъди министъра на енергетиката да даде достъп до социална информация за Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 ", фондация " Антикорупционен фонд " към момента не разполага с нужната документи и с отговор на въпроса за какво напролет на 2018 държавният тец се е отказал от атрактивен контракт за по този начин наречения леден запас, оповестява организацията.

След изненадващият отвод на Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 " от към този момент извоюван контракт за леден запас, Енергийният систематичен оператор избира частната Топлоелектрическа централа " Варна " за снабдител на услугата. От пролетта на 2018 досега, варненското оборудване, благосъстоятелност на Ахмед Доган, почетен ръководител на Движение за права и свободи, печели контракти за леден запас на стойност над 50 млн. лева, припомня фондът.
Освен обезпечените по контракт суми, на определените от оператора снабдители се заплаща за интервалите, в които мощностите действително работят.

При Топлоелектрическа централа " Марица-Изток 2 ", крайният отрицателен резултат от решение за отвод от леден запас не се мери единствено и само с равностойността на неполучената по контракта сума, само че и с опцията централата да осъществя по-големи доходи от продажба на по-големи количества електрическа енергия и/или да купи позволения за излъчвания, с които да усъвършенства финансовия си резултат, показват от фонда.

Решенията на управлението на сдружението се одобряват след утвърждение на борда на Българския енергиен холдинг, които от своя страна съгласуват решенията си на най-високо равнище, се показва в позицията на фонда.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР