Месец септември, който вече изтича, е доста по-топъл отколкото юни

...
Месец септември, който вече изтича, е доста по-топъл отколкото юни
Коментари Харесай

НИМХ: Септември е бил доста по-топъл отколкото юни

Месец септември, който към този момент изтича, е много по-топъл в сравнение с юни тази година. Информацията е на Националния институт по метеорология и хидрология. Данните сочат още, че този септември е с сред 4 и 6 градуса по-топъл и спрямо останалите месеци септември през последните 30 години.

Обичайно юни е по-топъл от септември. През последните три години обаче не е по този начин. Първият месец на есента към този момент е по-топъл от юни, а тази година това е най-силно изразено.

" Отиваме към по-чести продължителни интервали с по-високи температури, по-често има феномени, които са с рисков темперамент. Да, това е част от климатичните характерности през последните години освен в нашата страна, само че и в европейския континент ", изясни Анастасия Стойчева, дежурен синоптик.

Данните на синоптиците сочат още, че този септември е бил с 4 до 6 градуса по-топъл по отношение на климатичните правила. Докато юни тази година е бил с 1 до 3 градуса по-студен по отношение на тези правила.

Синоптиците отхвърлят да предвиждат дали и следващата година ще имаме по-топъл септември спрямо юни. Обещават обаче топла зима.

" Очакваме по-топъл сезон, с повече превалявания. Това не значи, че ще вали единствено дъжд, чакаме да има повече сняг спрямо минали години ", сподели още Анастасия Стойчева.

Съвсем несъмнено е обаче, че до края на септември ще има доста слънце и съвсем летни температури.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР