Месец преди старта на новия тв сезон служителите в родните

...
Месец преди старта на новия тв сезон служителите в родните
Коментари Харесай

Ще има ли „Сървайвър” догодина?

Месец преди старта на новия тв сезон чиновниците в родните огромни електронни медии сякаш публично се водят във почивка, само че в действителност скрито се готвят за идната война за рейтинг. На този декор обаче към този момент се пази цялостно безмълвие към световнопризнатия, само че провален у нас риалити формат „ Сървайвър ”, който предходната пролет глътна доста пари на Би Ти Ви, а не донесе съвсем никакъв рейтинг. В малкия екран май считат да се откажат от плана за неопределен срок.
 

Докато в Нова телевизия подгряват аудиторията си за новия сезон на „ Игри на волята ”, в Би Ти Ви мълчат за оригинала, от който са заимствани всички сходни риалитита, а точно – „ Сървайвър ”. Вече е август, а даже и дума не се обелва за кастинг за идващ сезон. За съпоставяне – кастингът за третия сезон за „ Ергенът ”, което е единственото хитово шоу в малкия екран през миналата пролет, беше разгласен още преди да стане ясно кой печели втория сезон. За „ Фермета ” кастинги по традиция се афишират във финалния епизод на предходното издание, същото е и с „ Мастършеф ”, както и с доста други риалитита. Само за „ Сървайвър ” никой нищо не загатва.

Възможно ли е малкия екран да се е отказала от одобрения международен формат поради неуспеха на последния му все още седми сезон у нас? Той освен че беше рейтингова дупка, само че даже дребното фенове, които го гледаха, не стопираха да го подлагат на критика. Хората всеобщо намираха формата за прекомерно отегчителен, епизодите – за разтеглени и лишени от конспирация, а за спечелилия Благой Георгиев смятаха, че е определен авансово. Припомняме, че това беше първият сезон у нас, продуциран от турската компания Acun Medya вместо от Евтим Милошев, който обичайно стои зад шоуто. Хората бяха недоволни и от избора на участници, и от монтажа на епизодите, и от еднообразието на игрите, и изключително от водещия – Ваня Джаферович, който зае мястото на Владимир Карамазов. Феновете на играта приканиха Би Ти Ви да върне предходния формат с артиста и продуцента Милошев. Нищо чудно обаче малкия екран да е подписала контракт с турската компания освен за едно издание на риалитито, а за няколко следващи. Това значи, че няма право да разпорежда плана на различен, до момента в който написаните сезони не бъдат снимани, излъчени и най-важното – заплатени. Ще излезе прекомерно скъпо за шоу, което никой не гледа.

Има обаче малка врата за изплъзване от обстановката, която към този момент беше употребена при злощастното предаване на Силвена Роу „ Моето звездно празненство ”. Договорът с нея беше за два сезона, само че не беше закрепен период за фотосите на втория. Тъй като сезон 1 не бе задоволително сполучлив, от малкия екран взеха решение, че няма да снимат сезон 2. Същото най-вероятно е ситуацията и със „ Сървайвър ”. По-евтино за Би Ти Ви ще е да спре шоуто в сравнение с да го снима, когато няма кой да го гледа, или да заплаща неустойки, в случай че реши да сменя продуцента.

Единственото, което може да направи без проблеми, с цел да угоди на феновете, е да смени водещия. Но това не значи, че ще вземе Владо Карамазов на мястото на Ваня Джаферович. Актьорът се върна на щат в Народния спектакъл и надали ще има 3 свободни месеца, с цел да снима риалитито. Засега не е ясно кой ще може да го замести пълноценно.

Всички тези тематики сега се разискват в Би Ти Ви, а решението за бъдещето на „ Сървайвър ” би трябвало да бъде взето най-късно доникъде на септември, научи „ Уикенд ”. Възможно е малкия екран все пак да реши да прави нов сезон и да разгласи кастинг за него, пък въпреки и след 2-3 месеца. По-вероятно е обаче да потърси нещо друго, с което да запълни програмата си през пролетта.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР