Месец преди началото на новия туристически сезон по родното Черноморие

...
Месец преди началото на новия туристически сезон по родното Черноморие
Коментари Харесай

Първите туристи идват тази неделя на Южното ни Черноморие

Месец преди началото на новия туристически сезон по родното Черноморие хотелиери чакат растеж на туристите на база ранни записвания.

Първите туристи по Южното Черноморие ще дойдат още тази неделя.

Това съобщи Деляна Цонева, ръководител на Регионалната туристическа камара – Бургас в предаването „ Твоят ден ” по Нова нюз.

Тя чака тазгодишния летен туристически сезон да бъде без катаклизми. Ранните записвания бележат растеж от 15-20%. Те са от Чехия, Полша, Англия. Очаква се за Великден да дойдат посетители най-вече от Румъния, както и от вътрешността на страната. Не се планува нарастване на цените за чадър и шезлонг на плажа, изясни ръководителят на сектора.

„ Надяваме се да няма покачване на цените. На този стадий повишаването е сред 5-10%. Тази година то е на база на нарастването на минималната работна заплата (МРЗ) и инфлационния % ”, сподели Цонева.

Като компликации Цонева очерта неналичието на личен състав. Този проблем е всеобщ, не е единствено в България, посочи тя. За да се оправят, компаниите наемат личен състав от трети страни - Турция, Тайланд, Непал. „ Това са нискоквалифицирани чиновници, те работят най-вече като камериери, асистент готвачи. Имаше нарастване на заплатите. Разчитаме на положително съдействие на университети, професионални гимназии и колежи ”, добави Цонева.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР