Месец преди коледните и новогодишните празници започва изпращането на подаръци

...
Месец преди коледните и новогодишните празници започва изпращането на подаръци
Коментари Харесай

Изпращаме зелеви листа на роднините в чужбина

Месец преди коледните и новогодишните празници стартира изпращането на дарове от българите за техни близки и родственици по света и у нас. Най-странната пратка до момента е била вакумирани кисели зелеви листа за европейска страна, а най-често се изпращат пратки с храни, създадени в домашни условия, оповестиха от "Български пощи ".

Киселото зеле въпреки всичко все още не може да се конкурира с кашоните с литература и календари, пътуващи от България към нашенците, живеещи в чужбина, предава Българска национална телевизия. Според чиновници на пощата и куриерски компании в пратките доминират питателните артикули.

"Това, което по принцип нашите клиенти изпращат в чужбина, са обичайни български артикули, които припомнят за всичко българско и родно - това са подправки, луканки, кашкавали, сирена, бонбони и сладки ", разяснява Диана Ранчева от "Български пощи ", като добави, че всяка пратка прецизно се ревизира за противозаконен товар.

Именно заради тази причина от пощенската работа предлагат да се ревизира на уеб страницата на държавната компания какво не би трябвало да изпращаме в колетите. След пандемичните две години пък децата най-често молят белобрадия дъртак в своите писма да донесе здраве на фамилията. Не липсват и практични оферти - нов автомобил, компютър, телефон.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР